Ανάκαμψη υπό προϋποθέσεις – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Στον τουρισμό και τις εξαγωγές εναποθέτει τις ελπίδες του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες, με την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη, θα ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και θα υλοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας δημοσιογράφος της REALnews

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΣΕΒ το 1ο τρίμηνο του 2017 η οικονομική δραστηριότητα παρουσίασε αξιόλογες επιδόσεις, ωστόσο η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής φαίνεται ότι επηρέασε αρνητικά το κλίμα τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τις εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή να χάνουν μέρος της δυναμικής τους.

Την ίδια στιγμή 185.000 φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά για να ολοκληρωθεί στην ώρα της η διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2,6 εκατομμύρια δηλώσεις από τις συνολικά 6 εκατομμύρια 100 χιλιάδες, περίπου 200.000 λιγότερε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από αυτές οι μισές σχεδόν είναι μηδενικές, περίπου 1 εκατομμύριο είναι χρεωστικές με το μέσο όρο να φτάνει τα 850 ευρώ και 422.000 είναι πιστωτικές.

Τελικά, αναρωτιέται κανείς αν ο τουρισμός και οι εξαγωγές αρκούν για να έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΖωή (σκέτο)! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΜέση Ημαθίας: Ασχολούταν με το κινητό του τηλέφωνο και τον παρέσυρε το τρένο
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ