Αν. Σπυρόπουλος: «Πάμε μαζί να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην ελληνική κοινωνία και στις νεότερες γενιές».

Έναν χρόνο μετά τις εσωκομματικές μας διαδικασίες που οδήγησαν 270.000 δημοκρατικούς πολίτες στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ανανεωμένο–ενωμένο-δυνατό!

Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, στέλνουμε το μήνυμα της συστράτευσης, της συμμετοχής, του αγώνα και της νίκης.

Για τη μεγάλη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών,

για τη δημοκρατική ανατροπή του καθεστωτισμού και της αδικίας, που επιβάλλει με τις πολιτικές της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τον δικομματισμό της συντήρησης, το τοξικό δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που στον πυρήνα του έχει ένα συγκεντρωτικό και αδιαφανές μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου.

Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε το κράτος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, ούτε το κράτος του κολλητού του κ. Τσίπρα.

Στον ελληνικό λαό αξίζει το κράτος της Διαφάνειας, των Ανεξάρτητων Αρχών, του ισχυρού ΕΣΥ, της δημόσιας ανταγωνιστικής Παιδείας, των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, που το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε και μπορεί να εγγυηθεί και στο μέλλον.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε, με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και των εκτεταμένων προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες.

Σήμερα, την εποχή υψηλών επιτοκίων και περιορισμού της ρευστότητας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και θα δούμε την πραγματική κληρονομιά που άφησε η ΝΔ.

ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την γκρίζα πραγματικότητα.

Μιλά για καλύτερους μισθούς. Τη στιγμή που 750.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονται με μισθούς κάτω των 400 ευρώ και το 55% των νέων θέσεων που δημιουργούνται, αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης.

Μιλά για μειώσεις φόρων αλλά οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν τους τρίτους υψηλότερους φόρους κατανάλωσης στην ΕΕ, μαζί με υπέρογκες αυξήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα και οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει έως και το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος τους από τη ραγδαία αύξηση των τιμών.

Στη χώρα μας εργάζονται λιγότεροι από ένας στους πέντε νέους, έναντι 40% στον υπόλοιπο ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δεν μπορεί η χώρα να πάει μπροστά όταν το 60% των εργαζομένων αμείβεται με λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Για εμάς, λοιπόν, δεν είναι προοδευτική πολιτική να αθροίζουν υπερκέρδη οι τράπεζες και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής να περιορίζεται σε μέτρα και επιδόματα με το βλέμμα στην κάλπη. Δεν είναι προοδευτική επιλογή για να εκλείψει η απαράδεκτη κατάσταση με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία, να μεταφέρονται ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και να απαξιώνεται το ΕΣΥ. Δεν είναι προοδευτική πολιτική να ανοίγουν θέσεις εργασίας των 400 ευρώ.

Δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ο διχασμός και το δηλητήριο στην κοινωνία, η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και το μοίρασμα επιδομάτων. Δεν είναι πρόοδος η διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης όχι ως εργαλείο για την κοινή προκοπή αλλά για να γιγαντώνονται οι ημέτεροι.

Πρόοδος είναι ο οικονομικά ευάλωτος και ο συνταξιούχος να στηρίζονται με μόνιμα μέτρα, η νέα οικογένεια να έχει πρόσβαση σε φθηνές κοινωνικές κατοικίες, ο νοσηλευτής-ο γιατρός-ο δάσκαλος – ο νέος επιστήμονας να ζουν με μισθούς αντάξιους της προσφοράς τους.

Πρόοδος είναι ο συνεπής δανειολήπτης να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας.

Πρόοδος είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ένα δημόσιο ανταγωνιστικό σχολείο, η δίκαιη πράσινη μετάβαση.

Πρόοδος είναι να ευημερούν οι νέοι μας με νέες και καλές θέσεις εργασίας.

Φίλες και φίλοι

Παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψήφιους μας σε όλη την Ελλάδα.

Τους ανθρώπους που θα μεταφέρουν τις αρχές και τις θέσεις μας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Που θα γίνουν η εμπροσθοφυλακή του Κινήματος μας στην πορεία προς τις κάλπες.

Που θα δώσουν τη μάχη για τη μεγάλη Αλλαγή.

Είναι τιμή και χρέος όλων μας να δώσουμε έναν ωραίο και αξιοπρεπή αγώνα με το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας πάνω από όλα.

Με γενναιότητα, θάρρος και σεβασμό απέναντι στους πολίτες.

Η αρμόδια επιτροπή υπό τον Ευάγγελο Αργύρη, τον οποίο και ευχαριστώ για την απαιτητική δουλειά που έφερε εις πέρας, εργάστηκε συστηματικά για να την προσέλκυση ενός ανθρώπινου δυναμικού με αξιοσύνη, με ήθος, με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία που θα είναι σε θέση να κουβαλήσει το ιστορικό φορτίο του ΠΑΣΟΚ. Ένα δυναμικό που θα συνομιλεί ταυτόχρονα με τις καλύτερες παραδόσεις του Κινήματός μας αλλά θα είναι σε θέση να διαχειριστεί και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ξανά η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Να αποτελέσουμε την πραγματική εναλλακτική λύση για τους προοδευτικούς πολίτες και να τους απεγκλωβίσουμε από το ΔΙΔΥΜΟ των προβλημάτων, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα.

Πάμε μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη, τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή.

Πάμε μαζί να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο ψηλά.

Πάμε μαζί να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην ελληνική κοινωνία και στις νεότερες γενιές.

Πάμε μαζί να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να γίνουμε το δυναμικό ποτάμι της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Πάμε όλοι μαζί στη μεγάλη νίκη.

Καλή μας δύναμη,

καλό μας αγώνα,

καλή μας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΜε περισσότερες από 110 παρουσιάσεις το 7ο Συνέδριο Κρέατος
Επόμενο άρθροΣημεία ομιλίας Βαγγέλη Αργύρη, επικεφαλής επιτροπής ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής