«Αλκοόλ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ’ ουδενί», υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γ. Σουρβίνος, με αφορμή την εορταστική περίοδο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Αλκόολ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ’ ουδενί”, υπενθυμίζει ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, οι οποίες και συχνά συνδυάζονται με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

“Είναι θανατηφόρος συνδυασμός”, τόνισε ο κ. Σουρβίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Επισήμανε, δε, ότι “υπάρχουν ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, όπως η Σουηδία, που έχουν μηδενικό ποσοστό ανοχής στο αλκοόλ” και προσέθεσε: “Είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι έστω και το ένα ποτηράκι μειώνει τα αντανακλαστικά κατά ένα βαθμό”, γεγονός επιβαρυντικό για την ικανότητά μας στην οδήγηση.

Εκτός από το αλκοόλ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει πως πρέπει οπωσδήποτε να φορούμε ζώνη ασφαλείας και οι δικυκλιστές κράνος καθώς “στα 100 ατυχήματα θανατηφόρα με δίκυκλα το 98% οφείλεται σε έλλειψη κράνους”. Λέμε ακόμη “όχι στην επιθετική οδήγηση” γιατί το τιμόνι “είναι δυνάμει φονικό εργαλείο”, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, δρ Γρηγόρης Λέων παρότρυνε τους οδηγούς να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ, αφού ειδικά φέτος, που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, είναι σημαντικό, όπως είπε, ο οδηγός να είναι σε πλήρη νηφαλιότητα. “Μόνο με μηδενική κατανάλωση αλκοόλ θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη μείωση των οδικών ατυχημάτων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΕ: Το μηνιαίο εισόδημα, η βάση υπολογισμού των εισφορών, όπως αυτό καθορίζεται από το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΗ πρωτοχρονιά του 2017 θα καθυστερήσει κατά ένα (εμβόλιμο) δευτερόλεπτο