Αλεξάνδρεια: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Άννας Σελίδου με τίτλο «Πώς τον λένε τον Θεό σας;». (βίντεο- φωτό)

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας  και οι Πρωτότυπες Εκδόσεις  Πηγή, παρουσίασαν σε μια πανέμορφη εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας το βιβλίο της  συγγραφέως Άννας Σελίδου, με τίτλο: “Πώς τον λένε τον Θεό σας;”

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ, συνεχίστηκε το «ταξίδι» παρουσίασης του βιβλίου που αναφέρεται στην προσφυγιά, σε όμορφο και συγκινητικό κλίμα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η κ. Φλώρα Γώτη, φιλόλογος και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, η οποία σε συνεργασία με τις μαθήτριες της, ζωντάνεψαν στο κοινό ένα απόσπασμα από την ιστορία που διηγείται το βιβλίο.

Έπειτα μίλησε η κ. Ευθυμία Γώτη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής  η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η συγγραφέας με ένα ευαίσθητο και διεισδυτικό βλέμμα αναδεικνύει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα δικαιώματα του παιδιού, στην φιλία σαν πανανθρώπινη αξία, στην μητρική αγάπη που δίνει τόση δύναμη, στην προέλευση, στο όνειρο, στην ελπίδα, στο όνομα. Το βιβλίο αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή, όπου φωλιάζουν τόσο μεγάλα νοήματα».

 Στο τέλος το λόγο πήρε η ίδια η συγγραφέας κ. Άννα Σελίδου, η οποία αφηγήθηκε με μεγάλη συγκίνηση  την εμπειρία που βίωσε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ειδομένη. Περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που έζησε εκεί, παιδιά και ανθρώπους που θα κρατά για πάντα στην ζωή της και κατέληξε σε κάτι που όπως τόνισε την εκφράζει: « Μόνο οι ανόητοι άνθρωποι μαλώνουν για κάτι που δεν θα πάρουν μαζί τους».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, ο κ. Αστέρης Κωσταντίνου και η κ. Ηλέκτρα Πλατσιοπούλου, οι οποίοι  ερμήνευσαν τραγούδια της προσφυγιάς και συγκίνησαν του θεατές με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους.

Στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του, ο κ. Άννα Σελίδου απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και μοιράστηκε κάποιες εμπειρίες και σκέψεις της για την σύγχρονη πραγματικότητα.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Άννα Σελίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι συνταξιούχος οδοντίατρος. Απόφοιτη του θεατρικού εργαστηρίου «studio Παράθλαση», επί 20 χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Υπήρξε εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Από το 1999 είναι ενεργό μέλος των Γιατρών του Κόσμου. Με το όνομα «Αννούσκα» κάνει αφήγηση παραμυθιού στα παιδιά μεταναστών και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Το 2014 προσέφερε οδοντιατρικές υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο: