Αλεξάνδρεια: Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της 104ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας στις 18ης Οκτωβρίου 1912.”

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας

Α΄ Έχοντας υπόψη:

1.-Τις διατάξεις παρ. 2 άρθρου 52 Ν.2696/99 “Κ.Ο.Κ.”

2.-Το υπ΄αρίθμ. 30591 από 07-10-2016 έγγραφο Δήμου Αλεξάνδρειας.

3.-Την υπ΄ αριθμ. 43527/ 16/2009455 από 12-10-2016 αναφορά – πρόταση Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

και

Β΄ Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά την διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων της Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης Αλεξάνδρειας, στην πόλη της Αλεξάνδρειας την 18/10/2016.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

Τις κάτωθι απαγορεύσεις στην πόλη της Αλεξάνδρειας την 18/10/2016:

Α. Ως προς την διεξαγωγή της πορείας εις ανάμνηση της εισόδου των απελευθερωτών την 18ης Οκτωβρίου 1912, την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός είδους οχημάτων από ώρα 08:00΄, καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς και την κυλιόμενη από διασταύρωση σε διασταύρωση διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων στο κάτωθι αναφερόμενο δημοτικό οδικό δίκτυο από ώρα 08:30΄ έως το πέρας των εκδηλώσεων, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των μέτρων:

 Επί της οδού Μακεδονομάχων από την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου & 28ης Οκτωβρίου έως και την συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης.

 Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων έως και την συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα & Αριστοτέλους.

 Επί της οδού Αριστοτέλους από την συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα έως και την συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου.

Β. Ως προς την διεξαγωγή της παρέλασης:

 Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός είδους οχημάτων από 09:00΄ ώρα έως και δέκα (10) λεπτά μετά την λήξη της παρέλασης, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, επί της οδού Βετσοπούλου από την συμβολή της με την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου έως την συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά.

 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων από 11:00΄ ώρα έως και δέκα (10) λεπτά μετά την λήξη της παρέλασης, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, επί της οδού Βετσοπούλου από την συμβολή της με την οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως την συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους.

 Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων από 11:30΄ ώρα έως και δέκα (10) λεπτά μετά την λήξη της παρέλασης, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, επί της οδού Βετσοπούλου από την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου (Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης-Βέροιας).

Άρθρο 2ο

α. Οι ρυθμιστικές πινακίδες θα τοποθετηθούν με μέριμνα του Δήμου Αλεξάνδρειας και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις παρακείμενες οδούς.

β. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών με μέριμνα και φροντίδα του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας.

γ. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Άρθρο 4ο

-Η ισχύς της παρούσας απόφασης, αρχίζει με την δημοσίευσή της, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα, ισχύουν από της τοποθέτησης των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.-

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γεώργιος ΤΟΥΛΙΚΑΣ

Αστυνομικός Διευθυντης

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Σημαιοστολισμός. Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πόλης! – (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΑνάκληση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης χαριστικών παραχωρήσεων δημόσιας περιουσίας