Αλεξάνδρεια: Παρουσίαση του βιβλίου «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» της κ. Ελένης Στασινού. (Βίντεο-φωτό)

Ο Σύλλογος «Εστία Ρουμλουκιωτών», η πολιτιστικού περιεχομένου ιστοσελίδα apostaktirio.gr και οι Εκδόσεις  Γκοβόστη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017 παρουσίαση του εξαιρετικού μυθιστορήματος της συγγραφέως κ. Ελένης Στασινού «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Στην παρουσίαση, που  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθος κόσμου, μίλησαν κατά σειρά για το μυθιστόρημα και την υπόθεσή του  ο κ. Δημήτρης Νταμτσιόπουλος Πρόεδρος της  Εστίας Ρουμλουκιωτών, ο κ. Αλέξανδρος Ακριτίδης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης  και Συγγραφέας και η κα. Γούτση Δήμητρα Φιλόλογος. Έπειτα αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε στους παρευρισκομένους η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ.Ιουλία Ζωντανού.

Η γλυκύτατη συγγραφέας κ. Ελένη Στασινού αναφέρθηκε με την σειρά της στο περιστατικό που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της για την συγγραφή του βιβλίου, εξήγησε την επιλογή της για τον ιντριγκαδόρικο για πολλούς τίτλο «Βρωμοθήλυκα», δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών και στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία.

Ευχόμαστε από καρδιάς το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο!

 Περίληψη του βιβλίου:

Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, ο έρωτας μεταξύ μιας Χριστιανής κι ενός Αλβανού-Λαλιώτη θα οδηγήσει σε τραγωδία. Μια καρφίτσα περίτεχνη με έναν διαμαντένιο κύκνο, θα ταξιδέψει μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους της, να αναβιώσουν το πάθος, τον ηρωισμό, την αυτοθυσία των ερωτευμένων πρωταγωνιστών. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο: Κεντρική Πελοπόννησος, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Πειραιάς, Αθήνα. Σε εποχές αγώνων, προδοσιών, ηρωισμών. Με ανθρώπους που παλεύουν την άγνοια και τη φτώχεια, με ανθρώπους που βρίσκονται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ιδέες του Διαφωτισμού, και την εντόπια οπισθοδρόμηση. Και μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι γυναίκες. «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» που δεν χειραγωγήθηκαν από οικογενειακά, πολιτισμικά ή κοινωνικά καθεστώτα. Γυναίκες που με τη στάση τους πήγαν τη γυναικεία φύση, τον έρωτα, την προσφορά, την ίδια την κοινωνία, λίγο πιο πάνω. Εκεί όπου μόνο μια γυναίκα μπορεί να αναγάγει σε ιδέα, την πεζή πραγματικότητα. 

Δύο αιώνες. Πέντε μάχες. Πέντε δυνατότητες. Πέντε Έρωτες.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο: