Αλεξάνδρεια: Ανακοίνωση Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας

Καταγγέλλουμε την ρατσιστική υστερία- Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο νόμος

Καταγγέλλουμε την ρατσιστική και ξενοφοβική υστερία που από ότι φαίνεται είναι ενορχηστρωμένη και εκτυλίσσεται μεθοδικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας εναντίον του δικαιώματος στην φοίτηση των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται από τον Απρίλιο στο 722. Το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση και στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών δεν μπαίνει σε καμιά διαβούλευση, συζήτηση και διαπραγμάτευση. Τα όποια «επιχειρήματα» ακούγονται δεν είναι τίποτα άλλο από επανάληψη των εμετικών θέσεων της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των διαφόρων ακροδεξιών κύκλων που αυτή την ώρα χαίρονται με την ξενοφοβική υστερία που έχει επικρατήσει στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Προχτές ήταν η απόφαση της συνέλευσης του 1ου-5ου δημοτικού σχολείου και όπως μαθαίνουμε οι συγκεντρώσεις γονέων συνεχίζονται σε σχολεία της Αλεξάνδρειας και πιο συγκεκριμένα στο 3ο δημοτικό σχολείο. Εν όψει της σημερινής συγκέντρωσης, αλλά και όσων αν και εφόσον ακολουθήσουν, καλό θα ήταν να λάβουν υπόψη τους

  1. ότι δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων κι
  2. ότι σύμφωνα με τον νόμο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας οποιαδήποτε δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο με βαριές ποινές.
Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας