Αλεξάνδρεια – Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ιακωβίδης: Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις αυτοδιοίκητες εκλογές

Το 2019 είναι ένα έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων με Δημοτικές – Περιφερειακές, Ευρωεκλογές και Εθνικές. Το ΚΚΕ που συμπλήρωσε 100 χρόνια αγώνων καλείται να δώσει κι αυτή την μάχη με ενιαίο χαρακτήρα υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Στους Δήμους γενικά, αλλά και στον Δήμο Αλεξάνδρειας, αφού ο Καλλικράτης διαδέχθηκε τον Καποδίστρια, έρχεται τώρα ο Κλεισθένης να μας δείξει και να μας ξεκαθαρίσει την άμεση σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία του κράτους και σαφώς της πιο άμεσης διασύνδεσης τους με τους θεσμούς της ΕΕ και τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Τι σημαίνει όμως αυτό; Οι περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων, έως και 60%, καθώς και τα πενιχρά κονδύλια που διατίθενται σε προγράμματα που συνδέονται με λαϊκές ανάγκες και υποδομές, περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες κερδοφορίας των επιχειρήσεων που τα διαχειρίζονται.

Οι ανάγκες των πολιτών/δημοτών περνάνε σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για το κέρδος των επιχειρήσεων, αυτή την πολιτική κόστους – οφέλους που ακολουθείτε και βλέπει την ζωή των δημοτών ως εμπόρευμα.

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και στον δήμο Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να  διαχειρίζονται την ανεργία και την φτώχεια μέσα από τα προγράμματα 8μηνων συμβάσεων εργασίας, την ανεπάρκεια σε υποδομές αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής προστασίας, την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας καθώς και άλλων ζητημάτων που αναδεικνύουν την σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός.

Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Καλούμαστε σήμερα να μιλήσουμε για την πόλη μας. Όταν μιλάμε για πόλη, μιλάμε για τους ανθρώπους της, αυτούς που την στηρίζουν αλλά και κτίζουν, βλέπουμε τις ανάγκες στην ζωή, την κατοικία, την εργασία, την κοινωνία.

Για εμάς λοιπόν στην Λαϊκή Συσπείρωση το σημαντικότερο όλων είναι, για να υπάρξει μια όμορφη πόλη, η  πόλη αυτή να μην έχει ανασφάλιστους, ανέργους, φτώχεια και νέους εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα του συστήματος. Το μετερίζι μας λοιπόν σε αυτόν τον αγώνα το επιλέγουμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται. Θέλουμε λοιπόν για τους Δημότες, εξού και το κάλεσμα μας, μια ζωή αντίστοιχη της εποχής μας, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται στο απόγειο τους και απαιτείται να είναι στις υπηρεσίες τους. Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για την ενότητα του Αλεξανδρινού λαού προσπαθώντας παράλληλα την απομόνωση όσων προσπαθούν να τον διαβάλουν και να σπείρουν διχόνοια.

Με κριτήριο λοιπόν τα όσα τονίζω θα πρέπει να οργανώσουμε τον Δήμο υλικοτεχνικά με τα απαραίτητα μηχανήματα – εξοπλισμό και σαφώς επιστημονικό και εργατικό δυναμικό για να φέρουμε όλες τις αλλαγές που χρειάζεται κι απαιτείται στην υπηρεσία των Δημοτών.

Αναφορικά θα πω τους τομείς που επικεντρώνουμε:

  • Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι

Απαίτηση σύγχρονων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες.

  • Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία

Καταγραφή ελλείψεων – Ασφαλή σχολικά κτίρια με βιβλιοθήκες, εργαστηριακό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για μορφωτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

  • Ύδρευση/Αποχέτευση

Μελέτη κι αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου. Η θέση μας για το κοινωνικό αγαθό του νερού είναι ξεκάθαρη. Πόσιμο νερό και δωρεάν για όλους.

  • Καθαριότητα

Πλήρης οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας & γραφείου Κίνησης – Οχήματα και εργαζόμενους που θα μπορούν να καλύψουν την πάγια ανάγκη της αποκομιδής των σκουπιδιών – Προγραμματισμός & Συντηρήσεις.

  • Αντισεισμική – Αντιπλημμυρική – Αντιπυρική Θωράκιση της πόλης.
  • Συντήρηση Αστικής – Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό.
  • Στήριξη των Αγροτών, των επαγγελματιών κι εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
  • Ζητήματα των  συγκοινωνιών μεταξύ του Δήμου και των Δημοτικών ενοτήτων, καθώς και των Συνοικισμών από τους οποίους αποτελούνται.
  • Πολιτισμός/Βιβλιοθήκη/Προγράμματα για Παιδιά & Ενήλικες
  • Προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση στις ανάγκες των Πολιτών. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό και τον κινητήριο μοχλό ενός Δήμου, να είναι σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση ως προϋπόθεση την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττει ο λαός της Αλεξάνδρειας.

Σε όλα αυτά ο «Αλεξανδρινός» λαός θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Έτσι κι εμείς λοιπόν τον καλούμε να συσπειρωθεί – να παλέψει μαζί μας, πέρα από την πολιτική του τοποθέτηση και χωρίς προκαταλήψεις, αλλά μέσα από τον αγώνα του, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες και το μέλλον του. Διότι μόνο αυτός ο δρόμος της διεκδίκησης θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 Σε αυτές τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις ο λαός έχει πλέον την πείρα να κάνει την σωστή επιλογή γιατί λύση υπάρχει, διέξοδος υπάρχει και βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές καθώς και με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και Περιφέρειες.

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία, αποφασιστικότητα κι αγώνα κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Υποψήφιος Δήμαρχος

Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας

Ιακωβίδης Ηλίας

Προηγούμενο άρθροΒέροια: Ο Γιάννης Παπαγιάννης στον εορτασμό των Θεοφανίων
Επόμενο άρθροΒέροια: Κοπή βασιλόπιτας του «Εράσμου» για το 2019