Αλεξάνδρεια: Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας πρακτορείου ΟΠΑΠ της Αλεξάνδρειας.

Τους φερόμενους ως δράστες ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε προ δεκαημέρου σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ταυτοποίησαν και συνέλαβαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι φερόμενοι ως δράστες είναι τέσσερις νεαροί ημεδαποί άνδρες ηλικιών 20, 22, 16 και 22 ετών. Όπως προέκυψε από την ομολογία τους, ο καθένας είχε το προσωπικό του συγκεκριμένο “ρόλο” στην επιχείρηση. Οι δύο εξ αυτών εισέβαλαν στο κατάστημα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τον εργαζόμενο, αρπάζοντας από την ταμειακή μηχανή 2.000 ευρώ.  Διέφυγαν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε ο τρίτος της παρέας . Το τέταρτο άτομο  που ενεπλάκη, βρισκόταν έξω από το κατάστημα εκτελώντας χρέη “τσιλιαδόρου”.

Κατάσχεση οχήματος Τ.Α. Αλεξάνδρειας

Από επιπλέον έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες τα ξημερώματα της 18/1 /2019 επιχείρησαν με πανομοιότυπο τρόπο, αλλά χωρίς επιτυχία, να αφαιρέσουν χρήματα από το ταμείο πρατηρίου υγρών καυσίμων στα ΣΕΑ Πλατάνου Ημαθίας.

Κατάσχεση όπλων Τ.Α. Αλεξάνδρειας

Από έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους κατασχέθηκαν: στο σπίτι του 22χρονου “τσιλιαδόρου” βρέθηκαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, ένας γεμιστήρας πιστολιού, τρία μαχαίρια, μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα  κάνναβης και το ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή. Στα σπίτια των υπολοίπων βρέθηκαν τα ρούχα των τριών δραστών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη ληστεία.