Αλεξάνδρεια: Στο κέντρο του Ρουμλουκιού αναβιώνεται το έθιμο τα “Ρουγκάτσια”

Όπως κάθε χρόνο στο κέντρο του Ρουμλουκιού την πόλη της Αλεξάνδρειας αναβιώνεται ένα από τα σημαντικότερα έθιμα   του 12ημέρου, αυτό των Ρουγκατσιών!  

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λοιπόν από νωρίς το πρωί (9:30) και αφετηρία τον Ι.Ν.Κοιμησεως της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης τα Ρουγκάτσια της Εστίας Αλεξάνδρειας με συνοδία από ζουρνάδες  αφού πάρουν την ευχή του Ιερέα με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο όπως κάθε χρόνο ,θα ξεκινήσουν την περιήγήση τους στους δρόμους της πόλης με μικρές στάσεις σε κεντρικά σημεία και θα καταλήξουν για γλέντι ξεκούραση και φαγητό νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο “Κονάκι’. Ντόπιοι αλλά και κόσμος από άλλες πόλεις και μέρη ακολουθούν το δρώμενο και συμμετέχουν σ αυτό.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε ένα έθιμο βγαλμένο από την καρδιά  του Ρουμλουκιού  ,μοναδικό ,που έχουμε δώσει επιπλέον  ιδιαίτερη προσοχή ως προς την αναβίωσή του!

Προηγούμενο άρθροΟ Κυρ. Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ.: Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό
Επόμενο άρθροΑπονομή τιμητικής διάκρισης στον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας