Αλεξάνδρεια:Ο Σύλλογος Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό στην Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Δόμανου ,”Αγγίζοντας το αύριο”

Στην κατάμεστη δημοτική  βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε στις 24/03  μία έξοχη εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου, με κύριο θέμα τον Αυτισμό και την προσέγγισή του μέσα από την Λογοτεχνία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ελένης Δόμανου “Αγγίζοντας το αύριο”. Ο σύλλογός μας Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α), εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη και την αντιπρόεδρο Ευδοξία Ακρίβου.

Η παρουσία γονέων όπου βιώνουν τη ζωή στο φάσμα του αυτισμού, στις εκδηλώσεις αυτές, δίνει την ευκαιρία στους γονείς αυτούς να εκφράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά  τους ,αλλά και στους παρευρισκομένους να κατανοήσουν ότι  αυτό που διαβάζουν στο βιβλίο δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά για κάποιες οικογένειες είναι η πραγματικότητά τους. Ήταν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση ,καλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος που πραγματεύεται το βιβλίο: την επιστημονική, τη συγγραφική και την ανθρώπινη.

 Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές, την κυρία Δόμανου Ελένη, συγγραφέα ,τον κύριο Ακριτίδη Αλέξανδρο,συγγραφέα- πτυχιούχο ανθρωπιστικών επιστημών ,την κυρία Χρυσή Τράντου, λογοπεδικό, την κυρία Βέτα Πόραβου, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης άλλα και όλο τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης,  για τη ζεστή τους φιλοξενία αλλά και για την την ευκαιρία που μας έδωσαν να μιλήσουμε για τους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου μας και όχι μόνο, σε μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση γεμάτη ευαισθησία και σεβασμό .

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του συλλόγου Μ.Αμ.Α

parousiasiBibliouDomanou4 parousiasiBibliouDomanou3 parousiasiBibliouDomanou5

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Παπαγιάννης: Άμεση αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του Αλιάκμονα
Επόμενο άρθροΘρήνος σε Παλαιοχώρι και Αλεξάνδρεια από τον ξαφνικό χαμό του Τάκη Γκλαβίνα.