Αλεξάνδρεια – Μιχάλης Χαλκίδης – Υποψηφιότητα με καινοτόμες ιδέες – Όλη η συνέντευξη τύπου – Βίντεο

Δυναμική εμφάνιση του υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη  στην συνέντευξη τύπου  που έδωσε στην αίθουσα του ξενοδοχείου  «Μάνθος» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης .

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στο βίντεο:

Ρεπορτάζ: Στέλιος  Νίκας

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του, οι οποίοι θα συμπληρωθούν αργότερα καθώς προτίθεται να ενημερώσει τους πολίτες για το τι θα πράξει, εφόσον του αναθέσουν τη διοίκηση του δήμου. Ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας παρουσίασε μέρος του προγράμματος του, το οποίο περιλαμβάνει καινοτόμες ιδέες οι οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν μέσα στο διάστημα της τετραετίας.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου με τα γραφεία μερικής απομόνωσης των πολιτών, ενώ θα συνεργασθεί με εταιρεία με την οποία θα παρέχει οn line υπηρεσίες, εκτός από αυτές που υπάρχουν στα ΚΕΠ. Θα  λειτουργήσει  δημοτική τηλεόραση τουλάχιστον εμβέλειας Ημαθίας και τετράωρης ημερήσιας λειτουργίας. Σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα δίνεται η δυνατότητα να εκπέμπουν μία ώρα κάθε εβδομάδα ενώ θα υπάρχει χρόνος και για τον δήμο να προβάλλει μέσα από τις συχνότητες της δημοτικής τηλεόρασης πολιτιστικά, αγροτικά, θέματα υγείας, αθλητικά και άλλες εκπομπές οι οποίες θα σχολιάζονται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους και όχι από τον εκπρόσωπο τύπου του δημάρχου.

Θεωρεί ότι αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την δημοκρατία και για τον επιβαλλόμενο έλεγχο της  εξουσίας. Το σημαντικότερο από όσα εξήγγειλε σήμερα ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι ότι μετά από συζήτηση που θα κάνει με τους πολίτες και τους διάφορους φορείς στις τοπικές κοινωνίες,  θα ζητήσει από κάθε πολίτη να συνεισφέρει ένα ευρώ το μήνα το άτομο (περίπου 480000 το χρόνο) ούτως ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν   χρονικά ως εξής. Τον πρώτο χρόνο για την αγορά 10 περιπολικών και μηχανών, ούτως ώστε με αυτό τον τρόπο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν το δεύτερο χρόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας θα προβεί στην αγορά ασθενοφόρων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες  των πολιτών της περιοχής της Αλεξάνδρειας και των πρώην δήμων Πλατέος, Μελίκης και Αντιγονιδών.

Επίσης θα προβεί στην αγορά δημόσιας ή ιδιωτικής  παραθαλάσσιας έκτασης  όπου θα ανεγερθούν κτιριακές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες της νεολαίας, της 3ης ηλικίας και των ΑμΕΑ. Στις εγκαταστάσεις αυτές τους καλοκαιρινούς μήνες θα φιλοξενούνται οι μαθητές, ενώ τους υπόλοιπους μήνες θα διατεθούν για την φιλοξενία ατόμων της 3ης ηλικίας όπου θα υπάρχει ιατρική φροντίδα, υγιεινή διατροφή και η συνύπαρξη με παλιούς φίλους . Το προσωπικό που θα διατεθεί για τις ανάγκες των κτιριακών εγκαταστάσεων θα είναι από το δήμο Αλεξάνδρειας οπότε και με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας θα διεκδικήσει μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ επιπλέον  πόρους  για τις εγκαταστάσεις και την εύρυθμη λειτουργία τους,  ενώ θα δεχθεί  οποιοδήποτε οικονομική συνεισφορά από επιφανείς συμπολίτες μας που υπάρχουν στο εξωτερικό όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Τέλος κλείνοντας την ομιλία του ο Μιχάλης Χαλκίδης τόνισε ότι η αίσθησή του είναι ότι στο τέλος δεν θα υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες από τον χώρο της κεντροδεξιάς , ενώ οποιαδήποτε αντιπαραθέσεις υπήρχαν στο παρελθόν θα πρέπει να ξεχαστούν, εξύμνησε το έργο του πρώην δημάρχου Φώτη Δημητριάδη ενώ τόνισε την αναγκαιότητα του δήμου  να προχωρήσει μπροστά καθώς η διοίκηση Γκυρίνη και ο συνδιασμός «Ώρα ευθύνης» οδήγησε τον δήμο πολλά χρόνια πίσω.

Το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα του συνδυασμού του Μιχάλη Χαλκίδη θα συμπληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ενώ ανέφερε και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων όπως αυτά των Μάκη Παντόπουλου(Λοχία) της Άννας Μακρή και του Κώστα Μαμουτόπουλου από την Μελίκη.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή – Γλυκό: Μπασμπούσα – από τον chef Βαγγέλη Δρίσκα – βίντεο
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Απόσπασμα συνέντευξης του Π. Καμμένου στην ΕΡΤ