Αλεξάνδρεια: Με μεγαλόπρεπη παρέλαση τιμήθηκε η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης. – βίντεο FHD – φωτό

Η 106η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας (παλαιού Γιδά) την 18 Οκτωβρίου του 1912, γιορτάστηκε σήμερα με επισημότητα και με μεγάλη συμμετοχή από πλευράς κόσμου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων άρχισε το πρωί, με τη συμβολική πεζοπόρο πορεία της απελευθέρωσης, επί της οδού Μακεδονομάχων. Της πορείας ηγήθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, συνοδευόμενος από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές και εκπροσώπους σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων.

Ακολούθησε ιερή δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, κκ Παντελεήμων. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο πρώην δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχοι καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου και Φρόσω Καρασαρλίδου, της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, οι Διοικητές των ΚΕΑΣ και ΣΑΣ Ταξίαρχος Χρήστος Δημόπουλος και Συνταγματάρχης(ΑΣ) Νικόλαος Μπινιατίδης αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος Διοίκησης του 3ου ΤΕΑΣ Ταγματάρχης(ΑΣ) Μάρκος Γάσπαρης, ο Διοικητής του ΑΤ Αλεξάνδρειας Αστυνόμος Α’ Νικόλαος Κυριακίδης και ο Υποδιοικητής της ΠΥ της πόλης, Αντιπύραρχος Χρήστος Αρβανιτίδης.

Με το πέρας της δοξολογίας επίσημοι και κόσμος μετέβησαν στην Πλατεία Ηρώου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Με σύμμαχο τις ιδανικές σημερινές καιρικές συνθήκες, οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την υπερήφανη παρέλαση των μαθητών και των τοπικών συλλόγων. Οι δύο στρατιωτικοί ουλαμοί του 3ου ΤΕΑΣ με το λεβέντικο πέρασμά τους σφράγισαν τον επίλογο,  κερδίζοντας παράλληλα το θερμότερο χειροκρότημα του κόσμου.

Δείτε εικόνες και βίντεο όλων των εορταστικών εκδηλώσεων, στο πλήρες ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Δείτε το βίντεο: 

Φωτο: