Αλεξάνδρεια : Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μιχάλη Χαλκίδη με μεγάλη παρουσία κόσμου – Βίντεο – Φώτο

Με μία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες στην πόλη της Αλεξάνδρειας ο Μιχάλης Χαλκίδης  ζήτησε την ψήφο των δημοτών του δήμου Αλεξάνδρειας, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της υποψηφιοτητας του και ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του. Η ομιλία του Μιχάλη Χαλκίδη που στο μεγαλύτερο μέρος της συνοδεύτηκε από καταρρακτώδη βροχή, ξεκίνησε με αναφορά στην νέα γενιά και δεσμεύτηκε ότι στο τέλος της τετραετίας θα αναλάβει  πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία καινούργια δημοτική παράταξη με νέους ανθρώπους επιλέγοντας τον καλύτερο να ηγηθεί του δήμου της πόλης

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε την ομιλία στο βίντεο:

Στην αρχή της ομιλίας του ο επικεφαλής του συνδιασμού «Δύναμη Ανατροπής – Νέα Σελίδα» μίλησε για το debate το οποίο θεώρησε ότι δεν κινήθηκε  στα σωστά πλαίσια, καθώς δεν δόθηκε ο χρόνος στους υποψήφιους δημάρχους να προβάλλουν  τις θέσεις τους και καυτηρίασε το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος συνεπικουρούμενος και από τον Κώστα Ναλμπάντη αρνήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους ακυρώνοντας ένα δημόσιο διάλογο, που θα λάμβανε χώρα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στην συνέχεια ο Μιχάλης Χαλκίδης σχολίασε τις υπόλοιπες υποψηφιότητες τονίζοντας ότι η θητεία Γκυρίνη θεωρείται χαμένη πενταετία με χαρακτηριστικό την μη παραγωγή έργου, ενώ θεωρεί  και  συνυπεύθυνο τον Κώστα Ναλμπάντη ο οποίος επί δυόμισι χρόνια ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. Για τον Αργύρη Πανταζόπουλο τόνισε ότι δεν τον έχουν ενημερώσει σωστά οι συνεργάτες του και ανέφερε ότι στα πολλά χρόνια παρουσίας του τόσο στα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή κινήθηκε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του δήμου Αλεξάνδρειας, αναφέροντας   τα έργα τα οποία δημιουργήθηκαν όταν οι πολίτες του δήμου Μελίκης του είχαν αναθέσει τη διοίκηση του δήμου. Στην συνέχεια της ομιλίας του και υπό καταρρακτώδη βροχή ο επικεφαλής του συνδιασμού «Δύναμη Ανατροπής – Νέα Σελίδα» ανέφερε τους 18 άξονες του προγράμματος του οι οποίοι είναι

 1. Το Νεοχωροπουλο θα συνδεθεί άμεσα με δίκτυο ύδρευσης. Οι κάτοικοι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν και εμείς έχουμε την ανελαστική υποχρέωση να υλοποιήσουμε. Αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν πολίτες του Δήμου μας που πίνουν νερό από τουλούμπες.

Συναφές προς αυτό και το θέμα της ποιότητας του νερού στα χωριά Άραχος, Παλαιοχώρι, Λιανοβέργι αλλά συνολικά και σε όλο τον Δήμο Πλατέως. Θα επιλυθεί κατά προτεραιότητα.

 1. Αποχέτευση.

Υπάρχει ώριμη μελέτη για υλοποίηση σε Νησέλι, Καψοχώρι, Νεοχώρι, Σχοινάς. Ταυτόχρονα θα τεθεί προς υλοποίηση η εξίσου ώριμη μελέτη του πρώην Δήμου Αντιγονιδών, η οποία περιλαμβάνει και τα χωριά Καμποχώρι, Λουτρό, Νησί.Είναι έργο μεγάλο, αλλά και απαραίτητο.

 1. Άρδευση.

Είναι απολύτως αναγκαίο για λόγους ίσης μεταχείρισης των αγροτών, αλλά και για λόγους οικονομίας κλίμακας. Αναφέρομαι πρωτίστως στα χωριά Νησέλι, Κυψέλη, Λουτρό,Κεφαλοχώρι, Πλάτανος, Πρασινάδα, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα άμεσα να προχωρήσουμε στην κατασκευή και ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου.

 1. Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου.

Ιδιαίτερη φροντίδα στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου, με παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, δημιουργία παιδικής χαράς, κατασκευή γηπέδου και μέριμνα για τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Ένας λόγος παραπάνω για τα παιδιά του συνοικισμού, τα οποία υπενθυμίζω ότι είναι παιδιά του ίδιου Θεού και όχι κατώτερου…

 1. Δημοτική Περιουσία.

Θα ζητήσουμε, ήδη έγιναν οι πρώτες απαραίτητες συζητήσεις με θετική ανταπόκριση, να μεταφερθούν στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας, τα 3,5 στρέμματα του Κτηνιατρείου, το οικόπεδο της ΥΕΒ και ο χώρος του Διοικητηρίου ( πρώην Εφορία ). Μπορούμε και θα το κάνουμε. Ήδη η προεργασία έγινε.

 1. Παρεμβάσεις στην πόλη.

Άμεσος σχεδιασμός αναμόρφωσης της εικόνας των εισόδων της πόλης μας. Είναι θέμα πολιτισμού η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης για την πόλη και τους κατοίκους. Απαιτείται φωτισμός, καθαριότητα και παρεμβάσεις αισθητικής. Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε ασφαλτόστρωση του τμήματος από “Γραμμές” μέχρι του “Μπαλτζή” για να λάβει τέλος το μαρτύριο της ηχορύπανσης για τους κατοίκους ένθεν και ένθεν της οδού.

Ξεχωριστή μέριμνα για πάρκα, πλατείες, πράσινο.

 1. Ποδηλατοδρόμια.

Στα τμήματα, από Αλεξάνδρεια μέχρι Νησέλι, από Αλεξάνδρεια μέχρι Καψόχωρα  και από Μελίκη μέχρι Νεόκαστρο, θα γίνουν οι πρώτοι ποδηλατοδρόμοι και έπεται συνέχεια.

 1. Κολυμβητήριο.

Μετατροπή σε κλειστό θερμαινόμενο για χρήση όλο το χρόνο – εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

 1. Κυκλοφοριακή Μελέτη.

Εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας συγκοινωνιακής-κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη μας, επ ωφελεία των μέσων μεταφοράς, των καταστηματαρχών, του εμπορικού κόσμου και των πολιτών στο τέλος.

 1. Κοινωνικά Μέτρα.

α. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών.

β. Μείωση δημοτικών τελών για χαμηλοσυνταξιούχους – ανέργους – άτομα με ειδικές ανάγκες-μονογονεϊκές οικογένειες.

γ. Μείωση τελών ύδρευσης – αποχέτευσης για επαγγελματίες – ιδιώτες, που σήμερα είναι δυσβάσταχτα.

 1. Απορρίμματα.

Στο θέμα των απορριμμάτων θα παρέμβουμε με τρεις στοχεύσεις. Να ενημερωθούν συστηματικά και μέσα από προγράμματα οι μαθητές των σχολείων με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα να γίνει καμπάνια ενημέρωσης και υπενθύμισης στους ενήλικες από τα μέσα ενημέρωσης. Να ελαχιστοποιηθούν τα υπολείμματα των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.  Να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις μεθόδους που ήδη χρησιμοποιούνται σε χώρες του Βορρά και που εισάγουν απορρίμματα για να  τα μετατρέψουν σε θερμική ενέργεια. Φυσικά εντατικοποίηση της ανακύκλωσης, η οποία δεν υφίσταται σήμερα στον Δήμο μας. Ο Δήμος θα λάμπει.

 1. Ίδρυση Εκπαιδευτικού Πάρκου με επισκεψιμότητα 70.000 – 80.000 μαθητών τον χρόνο, σε συνδυασμό με την επίσκεψη των μαθητών στον Αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 1. Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι.

Παροχή στέγης σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.  Για μεν τους αθλητικούς συλλόγους είναι ανάγκη παρέμβασης για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, για δε τους πολιτιστικούς, έχουμε χρέος και είναι πολιτική μας επιλογή, να ενθαρρύνουμε την συγκρότηση ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων.

Ίδρυση Λαογραφικού μουσείου.

 1. Ενέργεια-Οικονομία.

Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων, ώστε να κάνουμε οικονομία έχοντας τις ίδιες αποδόσεις. Μιλάμε για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

 1. Ασφάλεια.

Ενίσχυση της πολιτείας με την αγορά εξοπλισμού για την αστυνομία μας. Θα διαθέσουμε στην αστυνομία περιπολικά και μηχανές, ώστε με χρήση αυτών να  πετύχουμε  να ξανανιώσουν ασφαλείς οι πολίτες στον τόπο τους.

 1. Υγεία.

Αγορά ασθενοφόρων τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στους τέσσερις πρώην Δήμους για άμεση μεταφορά αν και όποτε απαιτηθεί. Και μια ζωή να σωθεί, η απόσβεση θα έχει γίνει.

 1. Ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα με ίδρυση σύγχρονου κυνοκομείου και πρόσληψη προσωπικού.
 2. Ένα όμως χρέος μας αφορά και αυτούς που πλέον έφυγαν για τον τόπο των αγγέλων. Είναι η κατάσταση στα νεκροταφεία. Θα είναι και από πλευράς λειτουργικής και από πλευράς αισθητικής και καθαριότητας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Κάποια πράγματα δεν μετρώνται με χρήμα και είναι εκτός ιεράρχησης. Είναι θέμα σεβασμού και ήσυχης συνείδησης.

Στην συνέχεια αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του παρά την καταρρακτώδη βροχή η οποία ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψήφιους για τα τοπικά συμβούλια.

Φωτο: