Αλεξάνδρεια: Επέλαση του χιονιά από το πρωί. Σε ετοιμότητα ο δημοτικός μηχανισμός. – Δηλώσεις Π. Γκυρίνη

Σε πλήρη εξέλιξη από σήμερα τα ξημερώματα και σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αλεξάνδρειας βρίσκεται η κακοκαιρία “Λέανδρος” με χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις. 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Μετά τη χθεσινή “πρόβα τζενεράλε” του φαινομένου, η σημερινή ήταν ημέρα κορύφωσης του χιονιά που έντυσε ολόκληρη την περιοχή στα ολόλευκα. Πυκνή ήταν η χιονόπτωση τόσο στην πόλη της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη αυτής περιοχή, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Πλατέος, Μελίκης και Αντιγονιδών. Εκ του συνόλου, στην περιοχή της Μελίκης είναι εκεί όπου παρατηρείται η πιο μεγάλη χιονόπτωση.

Σε κατάσταση ετοιμότητας από νωρίς το πρωί βρίσκονται συνεργεία του Δήμου που προχώρησαν και συνεχίζουν σε ρίψεις αλατιού. Σε επιφυλακή επιπλέον βρίσκεται και το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου για περαιτέρω ρίψεις αλατιού και επιμέρους παρεμβάσεις οδικών διανοίξεων, εάν αυτό απαιτηθεί. Η κυκλοφορία μέχρι στιγμής διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα στο σύνολο του οδικού δικτύου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η κάμερά μας σε πρωινό οδοιπορικό κατέγραψε στιγμιότυπα της κακοκαιρίας συναντώντας τον Δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη στη Μελίκη. Ο ίδιος παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με τη γενική κατάσταση και το βαθμό ετοιμότητας του δημοτικού μηχανισμού απέναντι στα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο: