Αλεξάνδρεια: Έκκληση βοήθειας για 6χρονο κοριτσάκι που πάσχει από κώφωση. – βίντεο

Πολύτεκνο ζευγάρι στην Αλεξάνδρεια καλεί σε  βοήθεια για την 6χρονη κόρη του που πάσχει από μεταγεννετική κώφωση. Η μικρή Τζεμιλέ είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Αϊντίν και της Φιτνές, δύο νεαρών μουσουλμάνων γονιών που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα ζώντας κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το μικρό κορίτσι, όπως ιατρικά έχει διαγνωσθεί, μπορεί να θεραπευτεί εφόσον χρησιμοποιήσει ακουστικά βαρηκοΐας. Γεγονός που θα επιτρέψει όχι μόνο την ακοή, αλλά και την ομιλία για το μικρό αγγελούδι. Το πρόβλημα εστιάζεται στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος των ακουστικών (περίπου 3.000 ευρώ), στο οποίο αδυνατεί να ανταπεξέλθει η οικογένεια. Με δεδομένο τον τρόπο παροχής βοήθειας από την Πρόνοια που προβλέπει να αγοραστούν αρχικά τα ακουστικά και μετά να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υγειονομικής δαπάνης για επιστροφή χρημάτων, μοιραία η όλη κατάσταση παραμένει σε στασιμότητα. Έκκληση για οικονομική βοήθεια μέσω της κάμερά μας απευθύνουν οι δύο γονείς σε όποιον συνάνθρωπο ή φορέα (επίσημο ή μη) ευαισθητοποιηθεί και θελήσει να γίνει αρωγός στη λύση του προβλήματος, για χάρη ενός μικρού παιδιού.

Ευχή μας είναι να βρεθεί μια σωτήρια λύση για το μικρό αγγελούδι, ώστε να εξασφαλίσει μια δικαιωματικά φυσιολογική ζωή όπως όλα τα παιδιά του κόσμου αυτής της τρυφερής ηλικίας.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας της οικογένειας είναι το: 6946038111.

Δείτε το βίντεο: