ΑΚΚΕΛ: Άρση του ρωσικού εμπάργκο στα Βουλγαρικά γαλακτοκομικά προϊόντα

Θα μπορούσε να έγραφε ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και να περιλαμβάνουν τα ροδάκινα, φέτα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως ήταν το κλίμα από τις αρχές του 2018, μετά από την υποβολή της Αναφοράς του ΑΚΚΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο για διακοπή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ώστε και η Ρωσία να σταματήσει το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.

Το κλίμα ήταν ευνοϊκό (με σημαντική βοήθεια εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, Συμβούλου του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης) και δημιουργήθηκε κατανόηση από την ρωσική πλευρά για την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον αγροτικό κόσμο της πατρίδας μας. Η ρωσική ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να  «μεταφραζόταν» σε άρση εμπάργκο σε 2-3 ελληνικά προϊόντα. Όλα όμως άλλαξαν μετά από την «βομβιστική επίθεση» στις ελληνορωσικές σχέσεις, που έκαναν τα συμφέροντα γύρω από τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος εξαπέλυσε την γνωστή συκοφαντική επίθεση κατά προσώπων που στήριζαν την ελληνορωσική συνεργασία και έκανε τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, με βλακώδεις δικαιολογίες και χωρίς ίχνος αποδείξεων.

Οι Βούλγαροι, δεν έκαναν τέτοιες προδοτικές «βομβιστικές επιθέσεις» και μέχρι το τέλος του 2019 η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο στα γαλακτοκομικά προϊόντα της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου του Υπουργείου Γεωργίας της Βουλγαρίας, Ρώσοι ειδικοί θα μελετήσουν τα γαλακτοκομεία για να εξάγουν τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα ποιότητας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό ανακοινώθηκε μετά από την επίσκεψη της Υπουργού Δεσίσλαβα Τάνεβα στη Μόσχα και της συνάντησής της με τον Ρώσο ομόλογό της Ντμίτρι Πατούσεφ.

Οι Βούλγαροι  δουλεύουν για τους πολίτες της χώρας τους και ειδικά για τους αγρότες. Τα μέλη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα δουλεύουν επίσης: Τους πολίτες και ειδικά τους αγρότες.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Βορίδης: Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης βόσκησης στην Αττική
Επόμενο άρθροΤο νέο βιβλίο του Ι. Μοσχόπουλου: «Το Ρουμλούκι [Kαμπανία] κατά την ύστερη οθωμανοκρατία [1830-1900]»