ΑΚΚΕΛ: Αναγνώριση ως ακατάσχετου του ποσού ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για τον κορονοϊό

Το ΑΚΚΕΛ, καταγγέλλοντας τις κατασχέσεις των ποσών που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι ως ενίσχυση λόγω κορονοϊού, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη, Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

————————————- Το κείμενο της επιστολής —————————-

ΠΡΟΣ:            Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη

Κύριε Υπουργέ,

Το ποσό ενίσχυσης που υποτίθεται ότι έδωσε η κυβέρνησή σας στους κτηνοτρόφους για ενίσχυση λόγω του κορονοϊού COVID-19, αποδεικνύεται μεγάλη εξαπάτηση των κτηνοτρόφων. Εκτός του ότι δόθηκε σε λιγότερο από τους μισούς κτηνοτρόφους, με καθυστέρηση 6 μηνών, το ποσό των 30 ευρώ ανά πρόβατο  που ήταν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς και αυτό ζητούσε το ΑΚΚΕΛ, όχι μόνο τελικά μειώθηκε σε 3,9 ευρώ, αλλά ΔΕΝ χαρακτηρίστηκε ακατάσχετο. Οι κτηνοτρόφοι το είδαν να το “τρώει” ο “λύκος” των κατασχέσεων που κυκλοφορεί στα “χωράφια” των τραπεζών και της ΑΑΔΕ.

Αυτό είναι “καραμπινάτη” ρατσιστικού τύπου διάκριση κατά των κτηνοτρόφων. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι επαγγελματίες έλαβαν οικονομική ενίσχυση για τον κορονοϊό. ΔΕΝ τους κατασχέθηκε.

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ;

Σάς καλούμε να παρέμβετε ΑΜΕΣΩΣ και να επιστρέψετε τα ποσά που έχουν κατασχεθεί από τους κτηνοτρόφους.

Επίσης “καραμπινάτη” αδικία ήταν να γίνει πληρωμή με βάση την συνδεδεμένη γάλακτος όταν η ζημιά αφορά το αρνί και τις άστοχες δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το Πάσχα χειραγώγησε την αγορά, με καταστροφικό αποτέλεσμα για τους κτηνοτρόφους.  Ένα απλό παράδειγμα, κάποιον τού βρήκαν τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο μικρόβια στο γάλα και “κόπηκε” από την συνδεδεμένη γάλακτος,  τώρα έμεινε εκτός και από την ενίσχυση για τον κορονοϊό.

Ζητάμε να αποζημιωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι με το ποσό των 30€ ανά πρόβατο, να σταματήσει αυτή η “βλακεία” της συνδεδεμένης γάλακτος απλά και μόνο για να “κόψουν” δικαιούχους και η ενίσχυση να είναι ακατάσχετη.  Θεωρούμε ότι η πληρωμή αυτή ήταν προκλητικά απαράδεκτη, θεωρούμε πως κάποιοι στο ΥΠΑΑΤ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το γάλα από το κρέας και ζητάμε ορθή επανάληψη της πληρωμής σε όλους τους κτηνοτρόφους χωρίς τερτίπια και κουτοπονηριές και νομικίστικες σοφιστίες.

 Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Προηγούμενο άρθροΜ. Βορίδης: Ξεκίνησε η πληρωμή της «γενναίας» προκαταβολής στους πληγέντες αγρότες του «Ιανού» – 26 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Επόμενο άρθροΠροαναγγελία 2ης αγωνιστικής Volleyleague Ολυμπιακός – Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας