Ακαδημία Αθηνών: Πρόσκληση στη συνάντηση για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Η κλιματική κρίση εξελίσσεται με ρυθμό ταχύτατο και τα φαινόμενα που τη συνοδεύουν είναι εντονότερα από τις αρχικές προβλέψεις. Αν ληφθούν μέτρα προσαρμογής, το κόστος αναμένεται να μειωθεί στο μισό, σύμφωνα και με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Μελέτης της Τραπέζης της Ελλάδος. Το καλοκαίρι του 2023 ήταν το θερμότερο σε όλο το ιστορικό αρχείο μετρήσεων για πολύ μεγάλο μέρος των χερσαίων τμημάτων της Μεσογείου, ενώ υψηλές ήταν και οι τιμές επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας στη Μεσόγειο. Το αποτέλεσμα ήταν η εκδήλωση ακραίων δασικών πυρκαγιών αλλά και ακραίων βροχοπτώσεων στη χώρα μας. Οι  Περιφέρειες διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην προσαρμογή της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή μέσω της υλοποίησης των 13 Περιφερειακών Σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ).

Η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει Συνάντηση σχετική με την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP AdaptInGR, που αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ και το Πράσινο Ταμείο. Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών και 17 ακόμη Εταίρους. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, στις 10.00 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28). Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  κ. Βασίλειος Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υ.Π.ΕΝ., κ. Πέτρος Βαρελίδης.

Σκοπός της Συνάντησης είναι η συζήτηση για τα θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δράσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της υλοποίησης των ΠεΣΠΚΑ και την προστασία της χώρας μας από τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Πρόγραμμα_26_2_2024

Π.Ατηλ. 210 8832048, email: zerefos@geol.uoa.gr

Προσκλ ακαδ αθην

Προηγούμενο άρθροMedNutrition: Online Διαιτολόγος: Έχει αποτέλεσμα;
Επόμενο άρθροΠανελλήνιος Σύλλογος Λουτροπόλεων Ελλάδος: Προς Δήμο Κω γραφείο Δημάρχου