Αίγυπτος: Ένατη σε στρατιωτική ισχύ παγκοσμίως η χώρα για το 2020. Ξεπέρασε Τουρκία, Ιράν και Ισραήλ. Η Ελλάδα 33η

Τρεις θέσεις προχώρησε στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ η Αίγυπτος, καταλαμβάνοντας πλέον την 9η θέση παγκοσμίως και ξεπερνώντας την Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 33η θέση, σύμφωνα με την εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα «Global Firepower» για το 2020, όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, η Αίγυπτος «σκαρφάλωσε» στην 9η θέση από τη 12η που ήταν μέχρι σήμερα. Στις πρώτες οκτώ θέσεις βρίσκονται, πλέον, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την Αίγυπτο, ακολουθούν η Βραζιλία στη 10η θέση και η Τουρκία στην 11η, με την Ιταλία και τη Γερμανία να ακολουθούν. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση.

Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατατάσσεται σε ισχύ 10η στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό της στην 7η θέση παγκοσμίως, ενώ στην 4η θέση κατατάσσεται η χώρα σχετικά με την ισχύ της στα τανκς.

Αναφορικά με το στράτευμα, η Αίγυπτος, με τον πληθυσμό της να αγγίζει και επίσημα αυτές τις ημέρες τα 100 εκατομμύρια (εντός των συνόρων της, εκτός των 9 εκατομμυρίων που ζούν στο εξωτερικό), οι άνδρες της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 43 εκατομμύρια, εκ των οποίων 920.000 αποτελούν το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 36 εκατομμύρια άντρες είναι «κατάλληλοι για υπηρεσία» σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙταλία: Αμαξοστοιχία εκτροχιάσθηκε κοντά στο Μιλάνο, τουλάχιστον δύο νεκροί και τραυματίες
Επόμενο άρθροΥγεία: Περισσότερο από κάθε άλλη φορά φως στο γενετικό υπόβαθρο των καρκίνων: Οι «ένοχες» μεταλλάξεις στα γονίδια