Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: Ανακοίνωση για την στάση της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ για το ψήφισμα σχετικά με το Προσφυγικό

Μετά τα θλιβερά γεγονότα που ακολούθησαν την έλευση προσφύγων στη Νάουσα (τραμπουκισμοί από θερμόαιμους “ελληναράδες”, ακόμη και σε μικρά προσφυγόπουλα) και στην Αγία Βαρβάρα (εκρίζωση κολόνας της ΔΕΗ κοντά στο στρατόπεδο ώστε να έχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης το camp), καταθέσαμε στη συνεδρίαση της 14/11/2019 του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας

ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ), κείμενο συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (το επισυναπτόμενο αρχείο), γιατί πιστεύουμε πως αποτελεί χρέος μας να δώσουμε το στίγμα μας ως εκπαιδευτικοί στους ανθρώπους αυτούς που ζουν “μια ζωή σε αναστολή”.

Δυστυχώς για δεύτερη φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ), καταψήφισε ψήφισμά μας σχετικά με το Προσφυγικό, με διάφορα προσχήματα (ότι είναι μεγάλο σε έκταση, ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες αλλά για μετανάστες (ΔΑΚΕ), ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας (!!!) για την ευρύτερη περιοχή  (ΔΑΚΕ), ότι από συστάσεως της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δεν είχαμε πολέμους (!!!) (ΔΑΚΕ), ότι οι «Μεγάλοι» δεν θέλουν να διαλύουν κράτη, γιατί έτσι καταστρέφουν αγορές για τα εμπορεύματά τους (!!!) (ΔΑΚΕ).

Είναι προφανές πως οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ ενοχλούνται από τις πολιτικές μας αναλύσεις γιατί λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και θίγουν τις αστικές τους αντιλαϊκές κυβερνήσεις, γι’ αυτό προτείνουν τη συνδιαμόρφωση σύντομων, αφυδατωμένων, απολίτικων κειμένων, σχεδόν για τα πάντα.

Δεν έχουν αντιληφθεί/πληροφορηθεί για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στην περιοχή μας, για την εξαγωγή πολέμων που τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και οι φιλελεύθερες και «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις τους εξάγουν και ποικιλοτρόπως στηρίζουν (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη,  Συρία, Υεμένη), για το ότι πρόκειται για θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες στη συντριπτική πλειοψηφία (όχι ότι θα άλλαζαν και πολλά για μας αν επρόκειτο για μετανάστες).

Δεν έχουν αντιληφθεί/πληροφορηθεί ότι  οι “αγορές” στον Καπιταλισμό, μπορούν εξίσου καλά να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους και σε καιρό “αστικής ειρήνης” και σε καιρό πολέμου –  ενίοτε δε, τα υπερσυσσωρευμένα, λιμνάζοντα κεφάλαιά τους μόνο με πολέμους αξιοποιούνται.

Και μάλλον αγνοούν τελείως τους οικονομικούς πολέμους-στραγγαλισμούς κρατών/εθνών/λαών, όταν σηκώνουν το ανάστημά τους στους παγκόσμιους δυνάστες (έχουμε κι εμείς πικρή πείρα από αυτό).

Δεν μας ξενίζει η πολιτική τους αναλγησία, γιατί το σύστημα που υπερασπίζονται, έναν θεό έχει, το Κέρδος κι έναν εχθρό, τον Εργάτη.

Διαβάστε εδώ το επισυναπτόμενο αρχείο: Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες-Παλεύουμε για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών