Αγία Μαρίνα Ημαθίας : Η συγκομιδή του ροδάκινου στη φάρμα του Φίλιππου Πέιου – Βίντεο-Φώτο

Με την κάμερα του Έμβολος παρακολουθήσαμε τη διαδικασία συλλογής ροδάκινου στο κτήμα του Φιλίππου Πέιου στην Αγία Μαρίνα Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

 Ο γνωστός προπονητής που σήμερα μίλησε ως ένας άνθρωπος της πρωτογενούς παραγωγής από μικρό παιδί ασχολείται με την ροδακινοκαλλιέργεια  έχοντας στα κτήματα του αρκετές ποικιλίες ροδάκινου. Η διαδικασία συλλογής ξεκινά από τα μέσα Μαΐου και μετά, ενώ αυτή την περίοδο συλλέγει βιομηχανικό ροδάκινο ποικιλίας «Άνδρος» το οποίο και το παραδίδει στον συνεταιρισμό,  ο οποίος αναλαμβάνει την διοχέτευση του στις βιομηχανίες κομποστοποποίησης που υπάρχουν στην περιοχή της Ημαθίας.

Στο κτήμα μετά το μάζεμα γίνεται μία προδιαλογή, ενώ αυτή ολοκληρώνεται όταν το ροδάκινο φτάσει στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού του οποίου είναι μέλος ο συγκεκριμένος παραγωγός.

 Κλείνοντας την περιήγηση  μας στη φάρμα όπου μαζί  με τον πατέρα του Τάσο  συλλέγουν τα ροδάκινα,  ο γνωστός παραγωγός μας ανάφερε ότι αν του δινόταν μία έκταση για καλλιέργεια πάλι ροδάκινο θα καλλιεργούσε το οποίο θεωρεί  ότι είναι ο κίτρινος χρυσός του νομού και σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας της Ημαθίας.

 Τέλος πρόσθεσε ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το εμπάργκο στις αγορές της Ρωσίας,  καθώς αυτή απορροφούσε  μεγάλη ποσότητα σε καλές τιμές, ενώ πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα προκάλεσε η «Θάλεια» τις τελευταίες μέρες στους ροδοκινοπαραγωγούς που είδαν μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής να χάνεται. Καλή συγκομιδή Φίλιππε!!!

Δείτε το βίντεο :