Άδενδρο: Κατεδαφίστηκε ο πάνω όροφος του κτιρίου για τον απεγκλωβισμό της μηχανής του μοιραίου τρένου – βίντεο-φωτο – εναέρια πλάνα

Ξεκίνησε σήμερα από τεχνικό συνεργείο του ΟΣΕ η διαδικασία κατεδάφισης του επάνω ορόφου του παλαιού κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου έχει εγκλωβιστεί η πρόσθια μηχανή της μοιραίας αμαξοστοιχίας, αποτέλεσμα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος το βράδυ του Σαββάτου 13/5/2017, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Στην επιχείρηση κατεδάφισης συμμετείχαν δύο εκσκαφείς, ο πρώτος από την πλευρά των γραμμών, κοντράροντας στον δεύτερο που πραγματοποιούσε την κατεδάφιση από την εξωτερική πλευρά.

Παράλληλα, δεύτερο  συνεργείο του ΟΣΕ προέβη στην αφαίρεση των κατεστραμμένων σιδηροδρομικών γραμμών, στο σημείο του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η απόσυρση των βαγονιών, ξεκινώντας από το τελευταίο βαγόνι, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η πίσω μηχανή έχει ήδη αποτραβηχτεί από προχθές.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

Προηγούμενο άρθροΤα τροχαία είναι η Νο 1 αιτία θανάτου των εφήβων παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΣε 10-12 ημέρες η πλήρης αποκατάσταση της σιδηροδρομικής λειτουργίας στο σημείο του δυστυχήματος στο Άδενδρο