Αχαριστία κι αμοραλισμός – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λίγες ημέρες μόλις μετά τη νίκη του Χάρη Δούκα στο δήμο Αθηναίων (ουσιαστικά οι λίγοι Αθηναίοι που ψήφισαν πρώτα αποφάσισαν ποιον δεν θέλουν και μετά ποιον θέλουν), ο γράφων είχε αντιπαραθέσεις, επειδή σε τηλεοπτική συζήτηση αλλά και στην αρθρογραφία του είχε εκφράσει τη γνώμη ότι ο νέος δήμαρχος θα θελήσει σύντομα ν’ «αδειάσει» τον Ανδρουλάκη!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι όμως, ήταν σαφές ότι ο άνθρωπος αυτός που ακόμη βρίσκεται στο απόλυτο πολιτικό μηδέν (από πλευράς έργου και πολιτικής σκέψης) δεν θα αρκεστεί στο ταπεινό αξίωμα του δημάρχου. Ποιος Μάγιστρος, ποιος Κουροπαλάτης και ποιος  Δούκας τώρα; Βασιλιάς, αυτοκράτορας  και βάλε! Και πριν καν περάσουν λίγοι μήνες, να ο Δούκας πρώτος και καλύτερος στις διεργασίες για την εκλογή νέου αρχηγού του ΠαΣοΚ!

Τι έχει κάνει ο Δούκας στην σταδιοδρομία του για να έχει πολιτικό ανάστημα; Τίποτα! Τι έχει κάνει ο Δούκας στους έξι μήνες που είναι δήμαρχος; Απολύτως τίποτα, αντιθέτως η Αθήνα άρχισε πάλι να είναι σκουπιδούπολη… Τι έχει κάνει ο Δούκας σε μια πόλη εκπάγλου ομορφιάς; Ούτε καν μια βόλτα στις γειτονιές της. Αλλιώς θα το ξέραμε από τις τηλεοπτικές κάμερες που θα τον συνόδευαν.  Αφήστε που δεν έχουμε ενημερωθεί για το παραμικρό, αναφορικά με το πώς πάνε οι ενέργειές του προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία της Αθήνας κατά πέντε βαθμούς, όπως έχει υποσχεθεί προεκλογικά. Ο Δούκας όχι μόνο δεν έχει δείξει κάτι, αλλά θέλει και χιλιάδες χιλιόμετρα για ν’ αποδείξει…

Κι ενώ καλά καλά δεν έχει προλάβει να συστηθεί στους Αθηναίους, ο Χάρης Δούκας άνοιξε πανιά για τη Χαριλάου Τρικούπη! «Ποζάρει» φιλήδονα στο κάδρο του μεγάλου δελφίνου και κάνει τους πέντε φίλους του ν’ αναρωτιούνται αν πατάει στη γη! Εντός δε του ΠαΣοΚ, μιλάνε για έλλειψη τσίπας!

Η αλήθεια είναι ότι όλους τους μήνες που είναι δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας, έχουμε ακούσει τη φωνή του λίγες φορές. Μια δυο για να πει ότι θα ξεκινήσει κανονικά η ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού (που όμως είναι αποκλειστικά έργο Μπακογιάννη) και πολλές για να καυτηριάσει το … ΠαΣοΚ και τον Ανδρουλάκη! Πάντα με …προοδευτική ματιά.

Ποιον; Τον Ανδρουλάκη! Που «έφτυσε» αίμα για να τον επιβάλλει στις «πράσινες» ομάδες ως υποψήφιο δήμαρχο κι εν συνεχεία να προετοιμάσει την υποψηφιότητα κι εκλογή του. Και τώρα τον βρίσκει απέναντί του.

Αχαριστία λέγεται αυτό!  Κι απόλυτος αμοραλισμός. Κι έλλειψη ενσυναίσθησης. Κι έκφραση πολιτικής χωρίς αξίες.

Πάντως, αν μη τι άλλο, ο δήμαρχος των Αθηναίων πρέπει σήμερα κιόλας να τους ενημερώσει αν θα μείνει δήμαρχός τους όλη τη θητεία του και δεν σκέπτεται τη Χαριλάου Τρικούπη… Τους το οφείλει….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠροσφυγές κατά του νέου φορολογικού νόμου κατέθεσαν στο ΣτΕ δικηγόροι και ελεύθεροι επαγγελματίες