Δ. Δίου-Ολύμπου: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Τετάρτη 2/9 σε αγροτικές περιοχές της Βροντού και του Αγίου Σπυρίδωνα

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω διακοπή ηλεκτροδότησης:

Ημέρα: Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026

Τοποθεσία: Στη δημοτική κοινότητα Βροντούς, συγκεκριμένα σε αγροτικές παροχές νοτιο-ανατολικά της δημοτικής κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα, πλησίον του κλειστού γυμναστηρίου.

Ώρες: 08:00-12:00

Όπως αναρτήθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ: https://siteapps.deddie.gr/outages2public

Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ομάδα βόλεϊ για τη σεζόν 2026 – 2027

Η ομάδα βόλεϊ Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2026-2027.

Ο Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας, ένας αθλητικός σύλλογος με μακρά διαδρομή και σημαντικές διακρίσεις στον χώρο της Πετοσφαίρισης, ανακοινώνει την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς και την έναρξη των εγγραφών για τα τμήματα υποδομής και τα αγωνιστικά του τμήματα.

Ο σύλλογός υποδέχεται αγόρια και κορίτσια από 4 ετών και άνω, προσφέροντας τους τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη αθλητική ανάπτυξη.

Με προσήλωση στις αρχές του αθλητισμού και την παιδαγωγική εξέλιξη των νέων, ο σύλλογός της Έδεσσας συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου προπονητικές υπηρεσίες υπό την καθοδήγηση καταρτισμένου και πιστοποιημένου προπονητικού προσωπικού απόφοιτων Τ.Ε.Φ.Α.Α..

Στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο η εκμάθηση της τεχνικής και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως η καλλιέργεια αξιών όπως η συνεργασία, ο σεβασμός, η πειθαρχία και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Το βόλεϊ είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Είναι μια ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε, να δημιουργήσετε φιλίες, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να  λειτουργείτε ως μέλος μιας ομάδας.

Μη χάνετε χρόνο! Γνωρίσετε από κοντά την ομάδα βόλεϊ Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Πρόσκληση για τους νέους αθλητές, τις αθλήτριες και τους γονείς της τοπικής κοινωνίας να γίνουν μέλη της οικογένειας του Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας και να συμμετάσχουν ενεργά στη νέα αθλητική χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην αφίσα.

image0

ΝΙΚΗ: Το ΕΣΥ δεν σώζεται με κορδέλες και εγκαίνια, αλλά με γιατρούς

Με ψίχουλα δεν κρατάς στην Ελλάδα τους νέους γιατρούς. Με «εντέλλεσθε» δεν στελεχώνεις την παραμεθόριο. Με χορηγίες δεν χτίζεις Εθνικό Σύστημα Υγείας – Η ΝΙΚΗ ζητά ουσιαστικά οικονομικά και στεγαστικά κίνητρα, σταθερές θέσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς της περιφέρειας και της παραμεθορίου.

Η νέα αντιπαράθεση για τη σίτιση των εφημερευόντων γιατρών στα Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ αποκαλύπτει, σε μικρογραφία, ολόκληρη την αποτυχημένη αντίληψη της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, τα Κέντρα Υγείας καλούνται ακόμη και να διερευνήσουν τη δυνατότητα κάλυψης του κόστους σίτισης των εφημερευόντων γιατρών μέσω των Δήμων, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση έξι Ιατρικών Συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των Σερρών.

Οι ίδιοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι επισημαίνουν ότι πίσω από το ζήτημα της σίτισης βρίσκονται η υποστελέχωση, η εξουθένωση και οι συνεχείς μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη κενών.

Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο το κράτος να αναρωτιέται ποιος θα πληρώσει ένα πιάτο φαγητό στον γιατρό που εφημερεύει, γεγονός που είναι κρατική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!

Πέρα από αυτό συνιστά θέμα άνισης αντιμετώπισης μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών και γιατρών κέντρων υγείας ή ακόμα και μεταξύ γιατρών κέντρων υγείας!!

Την ίδια στιγμή δαπανώνται σημαντικοί πόροι για ανακαινίσεις εγκαταστάσεων και κτιριακές παρεμβάσεις, ενώ η ΝΙΚΗ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι οι ανακαινίσεις χωρίς επαρκές προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό δεν αποτελούν πραγματική μεταρρύθμιση της Υγείας.

ScreenShot 20260813193417 1024x580 1

Ένα ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας χωρίς παθολόγο, παιδίατρο, γενικό γιατρό, ακτινολόγο και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει ένα άδειο κέλυφος.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με κορδέλες εγκαινίων. Λύνεται όταν ο νέος γιατρός έχει σοβαρό λόγο να επιλέξει την ελληνική επαρχία αντί να φύγει στο εξωτερικό.

Η ΝΙΚΗ οραματίζεται μια άλλη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η ΝΙΚΗ τοποθετεί την ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον πυρήνα μιας πραγματικής ανασυγκρότησης του ΕΣΥ: πλήρως στελεχωμένα Κέντρα Υγείας, ουσιαστική στήριξη των υγειονομικών, σημαντική ενίσχυση των αποδοχών και μέτρα για τη στέγαση και τις συνθήκες εργασίας.

Η δική μας επιλογή είναι ξεκάθαρη: το χρήμα πρέπει να ακολουθήσει τον γιατρό εκεί όπου η Πατρίδα τον έχει περισσότερο ανάγκη.

Για την επαρχία, την παραμεθόριο, τα ακριτικά νησιά και τις δυσπρόσιτες περιοχές απαιτείται ειδικό καθεστώς πραγματικών κινήτρων:

  • Με γενναία μισθολογική ενίσχυση των ιατρών που υπηρετούν σε άγονες, παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές,
  • Με αποδοχές ικανές να ανταγωνιστούν τις ευρωπαϊκές αγορές εργασίας και να ανακόψουν τη φυγή νέων επιστημόνων,
  • Με δωρεάν ή ουσιαστικά επιδοτούμενη κατοικία,
  • Με πλήρη κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης και υπηρεσίας,
  • Με πρόσθετα επιστημονικά, βαθμολογικά και υπηρεσιακά κίνητρα,
  • Με σταθερές οργανικές θέσεις και πραγματική επαγγελματική προοπτική, ανθρώπινα ωράρια, νόμιμη ανάπαυση και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Όχι άλλα «εντέλλεσθε»

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βαφτίζει «λύση» τη μετακίνηση ενός γιατρού από μια ήδη υποστελεχωμένη δομή σε μια άλλη εξίσου υποστελεχωμένη δομή.

Οι συνεχείς μετακινήσεις και τα διοικητικά «εντέλλεσθε» δεν αποτελούν πολιτική στελέχωσης. Αποτελούν ομολογία αποτυχίας.

Ο γιατρός δεν είναι περιοδεύων υπάλληλος που μετακινείται από νομό σε νομό για να κρύβονται τα κενά κάτω από το χαλί.

Όχι σε μισθούς «αποικίας» για Ευρωπαίους επιστήμονες

Η Ελλάδα εκπαιδεύει γιατρούς με χρήματα του ελληνικού λαού και στη συνέχεια τους βλέπει να αναζητούν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι προκηρύξεις στην περιφέρεια δυσκολεύονται να προσελκύσουν προσωπικό.

Δεν μπορείς να απαιτείς από τον Έλληνα γιατρό ευρωπαϊκές γνώσεις, ευρωπαϊκές ευθύνες και ευρωπαϊκό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, αλλά να του προσφέρεις αποδοχές και εργασιακές συνθήκες που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις επιλογές που έχει στο εξωτερικό.

Η ΝΙΚΗ λέει καθαρά: ευρωπαϊκό ΕΣΥ σημαίνει και ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του γιατρού.

  • Όχι μισθοί «αποικίας».
  • Όχι εξαντλητικές εφημερίες.
  • Όχι διαρκείς μετακινήσεις.
  • Όχι αναζήτηση χορηγού ακόμη και για το φαγητό του εφημερεύοντος.
Η περιφέρεια δεν χρειάζεται άλλα εγκαίνια, χρειάζεται γιατρούς

Η ΝΙΚΗ θέλει Κέντρα Υγείας πραγματικά ισχυρά, πλήρως στελεχωμένα και λειτουργικά, που θα αποτελούν την πρώτη ουσιαστική επαφή του πολίτη με το Σύστημα Υγείας και θα αποσυμφορούν τα νοσοκομεία.

Η Πολιτεία πρέπει να αποφασίσει: θέλει να χρηματοδοτεί μόνο κτίρια ή θέλει να επενδύσει επιτέλους και στους ανθρώπους που θα εργαστούν μέσα σε αυτά;

Για τη ΝΙΚΗ η απάντηση είναι αυτονόητη.

Με ψίχουλα δεν κρατάς νέους γιατρούς. Με «εντέλλεσθε» δεν στελεχώνεις την παραμεθόριο. Με χορηγίες δεν χτίζεις Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκού επιπέδου. Και αυτή απαιτεί πρώτα απ’ όλα γιατρούς με αξιοπρέπεια, μισθό, ασφάλεια και προοπτική.

Ν. Ανδρουλάκης: «Στη ΔΕΘ θα ανακοινώσω τις λεπτομέρειες ενός μηχανισμού φορολόγησης των υπερκερδών των ολιγοπωλίων»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στους δημοσιογράφους Μ. Νιφλή και Γ. Κολοκυθά στο ΟΡΕΝ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε τη νομοθέτηση μόνιμου μηχανισμού φορολόγησης των υπερκερδών των ολιγοπωλίων, που θα ενεργοποιείται σε συνεργασία με τις ανεξάρτητες αρχές κάθε φορά που θα παρατηρείται αδικαιολόγητη διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους. Τις λεπτομέρειες αυτού του μηχανισμού θα περιγράψει από το βήμα της ΔΕΘ.

«Πώς αποδεικνύεται ότι έχει αποτύχει η κυβερνητική πολιτική; Έχουμε 40% πληθωρισμό στα τρόφιμα από το 2019, άρα 40% πάνω η ακρίβεια στα τρόφιμα.Το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι “ακρίβεια υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, έχουμε εξωγενείς παράγοντες, άρα τι να κάνουμε, παντού τα ίδια”. Δεν είναι παντού τα ίδια. Συγκεκριμένες υπηρεσίες και βασικά προϊόντα είναι στην Ελλάδα 23% πάνω από την Ευρωζώνη.

Θα κάνουμε ελέγχους σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα όπως τα τιμολόγια που παρουσίασα πέρυσι στη Βουλή, τα όσπρια από το χωράφι να πωλούνται στο ράφι 13-15 φορές παραπάνω. Και θα κάνουμε ένα μηχανισμό που θα βλέπει τις τιμές που υπάρχουν στα υπόλοιπα κράτη, θα κάνει τον έλεγχο και θα βάλει όριο στο κέρδος.

Με τους τομείς ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επέτρεψε να υπάρξει φορολόγηση των υπερκερδών; Το επέτρεψε. Εμείς αυτό που θα πούμε είναι ότι ο μηχανισμός αυτός, εάν δεν σεβαστείτε τον καταναλωτή, αυτά τα παραπάνω που βγάζετε, δεν θα τα βγάζετε, θα τα παίρνει με φόρο το κράτος.Η Ευρωπαϊκή Ένωση το είχε στην εργαλειοθήκη και το αξιοποίησε η Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έδωσε έμφαση στις 11 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες και κυρίως στο δικαίωμα προαίρεσης θυμίζοντας ότι το 2018 το πρότεινε και η Νέα Δημοκρατία -που σήμερα αντιτίθεται-δια του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου

«Η Νέα Δημοκρατία τότε, επειδή ήταν αντιπολίτευση, έλεγε ότι πρέπει να υπάρξει το δικαίωμα προαίρεσης, διότι έβλεπε τον κίνδυνο που εντοπίζαμε κι εμείς. Το ξεπούλημα δισεκατομμυρίων κόκκινων δανείων χωρίς κανόνες διαφάνειας από τις τράπεζες στα fundsμε νόμο του κ. Τσίπρα -ένα πολύ μεγάλο δώρο για τις τράπεζες διότι καθάρισαν τα ενεργητικά τους ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι σε ομηρία και εκβιασμούς από τα funds και τους servicers», σημείωσε και εξήγησε τι προβλέπει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

«Θα είναι οριζόντιο το δικαίωμα προαίρεσης; Όχι. Δεν μιλάμε για στρατηγικούς κακοπληρωτές, μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πληρώσει ένα κομμάτι του δανείου τους, έχουν εγγυήσεις και τώρα αντί να είναι σε εκβιασμό, θα μπορούν να καταθέσουν μια πρόταση προφανέστατα παραπάνω από την τιμή που το έχει πάρει το fund – διότι το fund έχει πάρει χιλιάδες δάνεια – ώστε να απεγκλωβιστεί»,πρόσθεσε αναλύοντας ότι η τιμή θα προκύπτει «βάσει κάποιων κριτηρίων που έχουν να κάνουν με τις εγγυήσεις αλλά και τι έχει αποπληρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δεν μιλάμε για στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδόμησε και το ψευδές κυβερνητικό επιχείρημα ότι το δικαίωμα προαίρεσης αντίκειται σε ευρωπαϊκούς κανόνες:«Το δικαίωμα προαίρεσης δεν αντιτίθεται σε κανέναν ευρωπαϊκό κανόνα για έναν απλό λόγο. Όταν ένα fund το παίρνει 5 και ο δανειολήπτης θα το πάρει 10, δεν χειροτερεύει η θέση του πιστωτή, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση».

Έθεσε τη διάσταση της αναξιοπιστίας τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη  όσο και του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, επισημαίνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ήταν με τους δανειολήπτες. Ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν με τους δανειολήπτες και θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Το ΠΑΣΟΚ τα πιο δύσκολα μνημονιακά χρόνια ως κυβέρνηση έφερε τον νόμο καθολικής προστασίας της πρώτης κατοικίας. Άρα, εμείς ως κυβέρνηση ήμασταν με τους αδύναμους δανειολήπτες. Ως αντιπολίτευση Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, σεισάχθεια”, αλλά ως κυβέρνηση ξεπούλησε δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια στα funds και έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Και η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση  εξόντωσε  την προστασία της πρώτης κατοικίας που ήδη είχε ψαλιδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και οι δύο ήταν δυστυχώς κατά των δανειοληπτών».

Σχετικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην ψηφοφορία για τη θέση της Ε΄Αντιπροέδρου της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Ο κ. Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο. Δεν έχει πια κανένα μέτρο. Είναι σοκαριστικό. Θα σας διαβάσω τι λέει ένας συνταγματολόγος για το συγκεκριμένο άρθρο που αφορά στην εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής.

“Οι διατάξεις περί κατανομής των θέσεων του προεδρείου συνιστούν έκφραση της υποχρέωσης ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής. Και ειδικότερα  είναι έμφαση της υποχρέωσης σεβασμού των δικαιωμάτων της μειοψηφίας”.

Αυτό, λοιπόν, το γράφει ο κ. Γεραπετρίτης σε ερμηνεία που κάνει στο συγκεκριμένο άρθρο εκλογής των αντιπροέδρων. Τι λέει ο κ. Γεραπετρίτης; Ότι πρέπει η πλειοψηφία να σέβεται τις επιλογές της μειοψηφίας. Ποιος είναι κατά της ερμηνείας; Εγώ ή ο κ. Μητσοτάκης; Αυτό να τους ρωτήσετε από αύριο το πρωί. Ποιος καταπατά το Σύνταγμα για άλλη μία φορά; Εγώ ή ο κ. Μητσοτάκης;

Τι είπε ο κ. Μαρινάκης; Ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει αυτούς που ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δηλαδή, η θεσμική μου συμπεριφορά και ο σεβασμός μου στο Σύνταγμα ερμηνεύεται έτσι; Όταν, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ψήφισαν για Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το 2015, συμφωνούσαν με αυτά που έλεγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν ψήφισαν πριν από λίγα χρόνια τον κ. Βιλιάρδο, τον εκπρόσωπο του κ. Βελόπουλου, για αντιπρόεδρο της Βουλής, άνοιξαν παράρτημα πώλησης επιστολών του Ιησούστην Πειραιώς; Τι ερμηνείες είναι αυτές;»

Ο κ. Ανδρουλάκης περαιτέρω εξήγησε τον κίνδυνο περαιτέρω διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Διάσκεψη των Προέδρων:«Αν δεν πληρωθεί η θέση, δεν υπάρχει δυνατότητα νέας διαδικασίας. Χάνεται η θέση. Τι σημαίνει να χαθεί η θέση; Σημαίνει αλλοίωση των συσχετισμών στη Διάσκεψη των Προέδρων. Δηλαδή, εκεί που η Νέα Δημοκρατία είχε μία παραπάνω ψήφο από τα υπόλοιπα κόμματα, τώρα θα έχει δύο. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να κάνει παιχνίδια με τις επιλογές στις ανεξάρτητες αρχές, αλλοιώνοντας τον συσχετισμό που υπήρχε μέχρι σήμερα. Αυτό είναι σεβασμός στη Βουλή και στο Σύνταγμα;»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στο κυβερνητικό επιχείρημα περί «λαϊκισμού» και «ανέξοδης παροχολογίας» υπενθυμίζοντας:«Τον μειωμένο ΦΠΑ οριζοντίως δεν τον υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019; Την προαίρεση στα δάνεια δεν την έλεγε η Νέα Δημοκρατία; Την απαγόρευση προς του δικαστές για τέσσερα χρόνια μετά την αφυπηρέτηση τους να μην γίνονται επικεφαλής σε ανεξάρτητες αρχές, δεν την πρότεινε η Νέα Δημοκρατία; Γιατί δεν τα έκανε όλα αυτά; Αλλαγή στο άρθρο 86 δεν έλεγε η Νέα Δημοκρατία; Μια κοροϊδία, πάλι τα ίδια θα έχουμε, η Βουλή κρίνει.Άρα, λαϊκιστής είναι αυτός που τάζει άλλα και άλλα κάνει για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Και η Νέα Δημοκρατία έχει πολλές φορές εξαπατήσει τον ελληνικό λαό».

Στον απόηχο του κυβερνητικού απολογισμού για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «τα στοιχεία που έχουμε βγάλει στη δημοσιότητα, -το ΠΑΣΟΚ και ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος ο κ. Γερουλάνος-, είναι αποκαλυπτικά. Έργα σε κρίσιμους τομείς, -πολιτική προστασία, διαχείριση υδάτων, με τέτοια λειψυδρία- έχουν απενταχθεί κι έχει γίνει ένα πάρτι αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας με πόρους». 

Και έφερε ένα ακόμη παράδειγμα της φιλοσοφίας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν είδατε τι έγινε με τα σπιτάκια ανακύκλωσης; Τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός έξι φορές παραπάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης».

«Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, δεν ήταν παράτυπη. Βάζω ένα ερώτημα: Είμαι πρωθυπουργός, ακολουθείται από ένα υπουργείο μια διαδικασία νόμιμη και μαθαίνω ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι ότι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός έξι φορές παραπάνω το κόστος μιας προμήθειας από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ξέρετε τι θα έκανα; Θα σήκωνα το τηλέφωνο και θα έλεγα:“στοπ. Δεν σηκώνει άλλο κατασπατάληση μετά τα μνημόνια των κόπων, των προσπαθειών και των φόρων του ελληνικού λαού”. Γιατί δεν το έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί πολύ απλά αξιοποιούν και εργαλειοποιούν τις διαδικασίες και το αποτέλεσμα μένει το ίδιο. Διαφθορά και αδιαφάνεια».

Κληθείς να σχολιάσει την τελευταία όξυνση εκ μέρους της Τουρκίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Το βασικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη από το 2019, είναι ότι η μεγάλη του εθνική επιτυχία είναι τα “ήρεμα νερά”. “Ήρεμα νερά” με “Γαλάζια Πατρίδα” στα σχολικά βιβλία. “Ήρεμα νερά” με παράνομες ενέργειες. Τα “ήρεμα νερά” ήταν μία κατασκευή Γεραπετρίτη-Μητσοτάκη για να φτιάξουν ένα αφήγημα περί ευρύτερης σταθερότητας στην περιοχή.

Άρα, εμείς λέμε δύο απλά πράγματα. Απέναντι στην Τουρκία, δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες. Ο ένας είναι η κοινή, ισχυρή, ευρωπαϊκή πολιτική συνεκτικά απέναντι στην Τουρκία. Και ο δεύτερος είναι η ισχυρή αποτρεπτική μας δύναμη. Αυτά τα δύο καθορίζουν το κρίσιμο σημείο του σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν μπορεί η Τουρκία να είναι παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και κάποιοι να μην το βλέπουν. Εμείς το βλέπαμε. Θέτω, λοιπόν, ένα απλό ερώτημα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγε ο κ. Μητσοτάκης στο Συμβούλιο των ηγετών της Ευρώπης και στα συμπεράσματα μπήκε κάτι ξεκάθαρο για τις ελληνικές θέσεις; Πότε; Πρέπει να έχουμε μία συνεπή στάση και να μη χρησιμοποιούμε για επικοινωνιακούς λόγους κατασκευάσματα, όπως αυτό των “ήρεμων νερών”, μακριά από την πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για την Ασπίδα του Αχιλλέα, ο κ. Ανδρουλάκης κατέδειξε πως «ό,τι ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη της χώρας, το στηρίζουμε. Έχουμε βάλει όμως έναν όρο. Με τα πιο σύγχρονα μέσα και όχι να περιμένουμε να σχεδιάσουμε drones πάνω από 10 χρόνια αφότου ξεκίνησε η Τουρκία και με εγχώρια παραγωγή ώστε να υπάρχει προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.

Και όσον αφορά συγκεκριμένα το Ισραήλ: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη στρατηγική συμμαχία, όμως δεν πρόκειται να ξεπλύνει ευθύνες που έπρεπε να έχουν οδηγήσει τον κ. Νετανιάχου στο Ποινικό Δικαστήριο, διότι βαρύνεται με μια ανθρωποσφαγή στη Γάζα και αυτό το ΠΑΣΟΚ το λέει καθαρά και ξάστερα».

Οι Salonique Brass Band και ο Κώστας Μακεδόνας στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Κοινοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας στις 2/9

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Κοινοτήτων, προσκαλώντας δημότες και επισκέπτες σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026, στις 21:00, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Στη σκηνή θα συναντηθούν οι δυναμικοί Salonique Brass Band και ο αγαπημένος ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τους εντυπωσιακούς ήχους των χάλκινων πνευστών με αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια της ελληνικής μουσικής.

Με σύγχρονες ενορχηστρώσεις, υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και τη μοναδική ερμηνευτική παρουσία του Κώστα Μακεδόνα, η συναυλία υπόσχεται να προσφέρει στο κοινό μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και γιορτινή διάθεση, αναδεικνύοντας τη δύναμη του πολιτισμού να ενώνει ανθρώπους και κοινότητες.

Η συναυλία φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες, προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου μουσική εμπειρία σε έναν από τους πιο όμορφους δημόσιους χώρους της πόλης.

Το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Κοινοτήτων αποτελεί μία νέα πολιτιστική πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξάνδρειας, με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής, την ανάδειξη των κοινοτήτων και τη δημιουργία ποιοτικών εκδηλώσεων ανοιχτών σε όλους.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, για μια μοναδική συναυλία με τους Salonique Brass Band και τον Κώστα Μακεδόνα, σε μια ακόμη ξεχωριστή βραδιά του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Κοινοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Επαναληπτικός ψεκασμός ακμαιοκτονίας κουνουπιών (ULV) εντός της Δ/Κ Αγκαθιάς το βράδυ της Τρίτης, 1 Σεπτεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 01/09/2026 και ώρα 22:30–00:00 θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική εφαρμογή ψεκασμού ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) εντός του οικισμού της Αγκαθιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται η λήψη των κατάλληλων μέτρων ώστε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής να μην κυκλοφορούν άνθρωποι εντός του οικισμού και να απομακρυνθούν τυχόν υπάρχοντα μελίσσια.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και για την αποφυγή έκθεσης στο ψεκαστικό υλικό, οι κάτοικοι επιβάλλεται:

  • Να μην κυκλοφορούν ή παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του ψεκασμού.
  • Να διατηρούν κλειστά πόρτες και παράθυρα των κατοικιών.
  • Να παραμένουν εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες κατά τη διάρκεια του ψεκασμού.
  • Να απομακρύνουν από αυλές και μπαλκόνια ρούχα, παιδικά παιχνίδια και άλλα εκτεθειμένα αντικείμενα.
  • Να κρατούν κατοικίδια και οικόσιτα ζώα σε στεγασμένους χώρους.
  • Να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα σε άτομα με προβλήματα υγείας, ώστε να αποφεύγεται η έκθεσή τους.
  • Οι μελισσοκόμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μελισσοσμηνών.

Η τήρηση των παραπάνω μέτρων είναι απαραίτητη για την ασφαλή και αποτελεσματική πραγματοποίηση του ψεκασμού.

Δ. Δίου-Ολύμπου: Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Καρίτσα την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου – Οδηγίες προς τους πολίτες για τις ώρες ψεκασμού

Ενημερώνονται οι πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση νοσημάτων που μεταδίδονται με τα κουνούπια και για την αποτροπή ύπαρξης κρουσμάτων ιού του δυτικού Νείλου, προγραμματίζονται στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Καρίτσας έκτακτα μέτρα καταπολέμησης κουνουπιών για την δραστική μείωση του πληθυσμού τους, πέραν των μέτρων που ήδη λαμβάνονται.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται να γίνουν από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου στη Δημοτική Κοινότητα Καρίτσας την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026 ψεκασμοί εντός και περιμετρικά του οικισμού από τον ανάδοχο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, σε φρεάτια και σε περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά

Επιπλέον, οι εφαρμογές από την ανάδοχο εταιρεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνουν τις βραδινές ώρες, από την 22.30 ως την 00.30 πρωινή, ώστε να μη κυκλοφορούν πολίτες στους δρόμους και θα ξεκινήσουν από την περίμετρο του οικισμού.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι τις ώρες αυτές να μη κυκλοφορούν στο δρόμο. Συστήνεται επίσης και τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα να κλειστούν σε στεγασμένο χώρο.

Οι πολίτες στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά, ανεμιστήρες κτλ) να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μη είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π). Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Επίσης αντίστοιχη μέριμνα συστήνεται να ληφθεί και για τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.

Το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το συγκεκριμένο σκοπό. Το σκεύασμα φωτοδιασπάται στο ηλιακό φως, την ώρα δε που θα χρησιμοποιηθεί (βράδυ) δεν ίπτανται ωφέλιμα έντομα.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας και εκπροσώπων του Δήμου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να βοηθήσουν το παραπάνω έργο που γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Ωδείο Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας: Έναρξη Εγγραφών για το εκπαιδευτικό έτος 2026–2027

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 άρχισαν οι εγγραφές στο Ωδείο και στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2026–2027. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 5:30 έως τις 7:30 μ.μ.

 ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:

Νάουσα:
Στα γραφεία του Ωδείου, στην Πλατεία Παναγίας, απέναντι από τον Ιερό Ναό Παναγίας.

Βέροια:
Στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, πίσω από την Εκκλησία του Χριστού.

Χαλάστρα:
Στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νεομαρτύρων.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ:

Το αναγνωρισμένο Ωδείο και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως έχουν ως βασικό σκοπό την ουσιαστική μουσική παιδεία, την καλλιέργεια των ιδιαίτερων δεξιοτήτων κάθε μαθητή και την επαφή των νέων, αλλά και των ενηλίκων, με τον πλούτο και την ποικιλομορφία της μουσικής παράδοσης.

Με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες κάθε μαθητή, προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, από την προσχολική ηλικία έως την προετοιμασία για ανώτατες μουσικές σπουδές.

ΚΥΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ:

  • Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
  • Σχολή Κλασικής Μουσικής
  • Σχολή Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής
  • Τμήματα Σύγχρονης Μουσικής
  • Μουσική Νέας Τεχνολογίας
  • Προετοιμασία για ΑΕΙ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΜΗΜΑΤΑ:

  • Μουσική Προπαιδεία – Μουσικοκινητική
  • Χορωδίες: Παιδική, Νεανική, Ενηλίκων και Βυζαντινή
  • Παραδοσιακοί Χοροί
  • Εικαστικά: Ζωγραφική και Αγιογραφία για παιδιά, νέους και ενήλικες

Το Ωδείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν και να καλλιεργήσουν διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και, μέσα από τη συμμετοχή σε χορωδίες, μουσικά σύνολα, συναυλίες και πολιτιστικές δράσεις, να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες συλλογικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά ανοίγει με νέες δυνατότητες, νέες μουσικές εμπειρίες και νέους στόχους.

Καλούμε παιδιά, νέους και ενήλικες που αγαπούν τη μουσική, τη βυζαντινή και παραδοσιακή μας παράδοση, τις τέχνες και τον πολιτισμό, να γνωρίσουν από κοντά το έργο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ωδείου και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους για το νέο εκπαιδευτικό έτος.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ:
Ο πρώτος μήνας φοίτησης ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους νέους μαθητές!

Παράλληλα, προσφέρονται ειδικές τιμές για:

  • πολύτεκνες οικογένειες,
  • μονογονεϊκές οικογένειες,
  • ανέργους,
  • όσους επιλέξουν φοίτηση σε δύο Σχολές,
  • οικογένειες με δύο παιδιά που φοιτούν στη Σχολή.

Η μουσική παιδεία αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για κάθε παιδί, αλλά και μια δημιουργική διέξοδο για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μέσα από τη διδασκαλία της βυζαντινής, της παραδοσιακής και της λαϊκής μουσικής, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια μουσική μας παράδοση, να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για τη μουσική.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Νάουσα: 23320 22572 | 6944 676885
Ορδουλίδης Γεώργιος

Βέροια: 23310 60784 | 6942 083615
Μαυράγκανος Βασίλειος

Χαλάστρα: 6970 882941
Μεσιάρης Αντώνιος

Email: odeio.mitropolis@gmail.com | info@odeio-imv.gr
Ιστοσελίδα: www.odeio-imv.gr

ΩΔΕΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
Η μουσική παιδεία, η παράδοση και ο πολιτισμός συναντούν τη νέα γενιά.

Σε εξέλιξη η ψηφορορία για το νέο ευρώ

«Ψηφίστε για το νέο ευρώ». Τη δυνατότητα να συναποφασίσουν για τη νέα μορφή που θα έχουν τα νέα τραπεζογραμμάτια του ευρώ (από το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ έως εκείνο των 200 ευρώ) έχουν οι πολίτες της ευρωζώνης συμμετέχοντας στην ψηφοφορία που διοργανώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Όσοι ψηφίσουν διαδικτυακά στη διεύθυνση https://surveys.ecb.europa.eu/lng/el/pageTag/SurveyCampaign/cId/gObitxUmQHGly1NV/ έως τις 21 Σεπτεμβρίου μπορούν να επιλέξουν μία από τις δέκα εναλλακτικές προτάσεις που παρουσίασε τον Ιούλιο η ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσίασε τις δέκα προτάσεις σχεδίων που επιλέχθηκαν για την επόμενη σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ και καλεί όλους τους Ευρωπαίους, και φυσικά τους Έλληνες πολίτες, να εκφράσουν τη γνώμη τους στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα επιλέξει μία πρόταση σχεδίου προς τα τέλη του έτους. Το ΔΣ της ΕΚΤ θα βασίσει την απόφασή του σε συνδυασμό στοιχείων όπως, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού σχεδίου, στην τεχνική αξιολόγηση και στα αποτελέσματα δύο ερευνών: της δημόσιας διαδικτυακής έρευνας που θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2026 και μιας ξεχωριστής έρευνας με τις ίδιες ερωτήσεις που θα διενεργηθεί παράλληλα από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτών της ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει μάλιστα έκθεση με τα αποτελέσματα και των δύο ερευνών μόλις επιλεγεί η τελική πρόταση. Οπότε γι’ αυτό έχει σημασία η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια έρευνα.

Οι επιλογές είναι 10 σχέδια βασισμένα σε δύο θεματικές:

– Ευρωπαϊκός πολιτισμός: η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης μέσα από εμβληματικές προσωπικότητες (Μαρία Κάλλας, Μπετόβεν, Θερβάντες).

– Ποτάμια και πουλιά: σύμβολα της ελευθερίας, της ενότητας και της σύνδεσής μας με τη φύση.

Τα 10 σχέδια προέκυψαν μέσα από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 γραφίστες, εκ των οποίων 25 κλήθηκαν να δημιουργήσουν προτάσεις σχεδίων για ένα θέμα ή και για τα δύο θέματα.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «τα τραπεζογραμμάτια ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα μέσο πληρωμής καθώς αποτελούν μια από τις πιο απτές εκφράσεις της Ευρώπης. Χάρη στα σχέδια τους που συνδυάζουν αισθητική και νόημα, θα ενισχύσουν την κοινή μας ταυτότητα».

Για την Ελλάδα, έχει διπλό ενδιαφέρον η συμμετοχή. Πρώτον, γιατί στα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ απεικονίζεται η Μαρία Κάλλας και δεύτερον γιατί το Σχέδιο Ε έχει σχεδιαστεί από την Ελληνίδα Μυρσίνη Βαρδοπούλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου για “Ασπίδα του Αχιλλέα”: Μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας

«Μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Διακρατική Συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», που υπέγραψαν  το Ισραήλ και η Ελλάδα στο Τελ Αβίβ.

«Η αμυντική συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα με την Ελλάδα, μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία της χώρας, εντάσσεται στη συνέχιση της συμμαχίας μας στην ανατολική Μεσόγειο που επιτεύχθηκε πριν από δέκα χρόνια με την Ελλάδα και την Κύπρο», ανέφερε ο Νετανιάχου.

«Αυτή η σύμβαση μαρτυρά την ισχύ του Ισραήλ, την εμπιστοσύνη που αποδίδεται στις αμυντικές εξαγωγές μας και στην ενίσχυση των περιφερειακών συμμαχιών μας», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν κοινά στρατηγικά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν τις ίδιες περιφερειακές προκλήσεις» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ. «Σε μια περίοδο που παράγοντες με ηγεμονικές φιλοδοξίες επιδιώκουν να επεκτείνουν την επιρροή τους και να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στην περιοχή, το Ισραήλ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη συνεργασία τους όσον αφορά την άμυνα και τη στρατηγική», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ