Το πλεόνασμα με το σκατό μας παξιμάδι… – Γράφει Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η κυβέρνηση όλο λέει και ξαναλέει ότι έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα αυτό το επιχείρημα το βάζει στο τραπέζι των όποιων διαπραγματεύσεων κάνει με τους πιστωτές της χώρας.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν λέει, όμως, το πιο βασικό και ουσιαστικό.

Ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι προϊόν κάποιας παραγωγικής διαδικασίας που αυξάνει τα έσοδα του κράτους, αλλά αποτέλεσμα τρομερών περικοπών και υπερφορολόγησης της κοινωνίας. Με συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Δισεκατομμύρια χρωστά το κράτος σε ιδιώτες, αφού δεν πληρώνει τίποτα και κανέναν για να μπορεί να ισχυρίζεται το παραμύθι με το… δήθεν πλεόνασμα.

Οι συνέπειες στην ίδια την οικονομία, το εμπόριο, τις επιχειρήσεις είναι ανυπολόγιστες.

Την ίδια ώρα οι συνέπειες «ακουμπάνε» ακόμη και τις ίδιες τις ζωές μας, αφού τα νοσοκομεία είναι διαλυμένα κι οι ασθενείς τις περισσότερες φορές γίνονται οι ίδιοι προμηθευτές ακόμη και βαμβακιού για τις ανάγκες τους!

Αυτή η υπερφορολόγηση, αυτή η εξάντληση της Μεσαίας αστικής τάξης, διαλύει τη χώρα.

Κατά τα άλλα φταίει ο… νεοφιλελευθερισμός!

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αντί να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και τις δαπάνες που πρέπει να κοπούν, ακολουθούν την τακτική του παλιού ΠαΣοΚ –που στη χειρότερη εκδοχή του βρίσκεται τώρα στις τάξεις του πρώτου κυβερνώντος κόμματος- και θανατώνουν τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, τις επιχειρήσεις, για να σώσουν το Δημόσιο και τις δικές του αντιπαραγωγικές επιχειρήσεις.

Μόνο και μόνο για να περνούν καλά κάποιοι πελάτες.

Και να διορίζουν αφειδώς στο δημόσιο.

Στη Βουλή, σε υπουργεία, σε οργανισμούς, σε θέσεις μετακλητών και αορίστου χρόνου.

Κι όχι μόνο.

Χιλιάδες είναι οι νεκρές – μη παραγωγικές θέσεις του δημοσίου και των κρατικών επιχειρήσεων που πληρώνουμε όλοι με τους υπέρογκους φόρους μας. Μα κανένας δεν θέλει να τις αγγίξει.

Μόλις πριν λίγο έγινε γνωστό ότι 77 υπάλληλοι της ΔΕΗ «απασχολούνται» στον σταθμό του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι. Ο οποίος, όμως,  έχει καταργηθεί!

Δηλαδή, πληρώνουμε 3,5 εκ. ευρώ ετησίως (περίπου 4 χιλιάδες τον μήνα έκαστο) για αργομισθίες.

Περαστικά μας κι εις άλλα… πρωτογενή πλεονάσματα…

 

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: – Με την πρωινή έπαρση της Σημαίας άρχισε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου. – (βίντεο-φωτο)
Επόμενο άρθροΚίτρινη κάρτα από τον ΟΟΣΑ – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.