Αθήνα – Βουλή: Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε το έργο της Αστυνομίας

Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Το έργο της ελληνικής αστυνομίας  εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από ο βήμα της Βουλής.

Μιλώντας για τα Εξάρχεια ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας». «Δεν προσβάλλετε εμάς, την Ελληνική Αστυνομία προσβάλλετε όταν λέτε ότι η χώρα είναι στο έλεος της αναρχίας», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της Βουλής. «Για το Μενίδι έχουν γίνει πολλές φορές επιχειρήσεις, γινόντουσαν και πριν από εμάς, αλλά δεν νομίζω ότι ήρθατε να μιλήσουμε σοβαρά. Θα σας έλεγα ότι το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με αστυνομικές επιχειρήσεις. Εκεί πρέπει ο κόσμος να ενταχθεί κοινωνικά, η εγκληματικότητα για αυτούς τους ανθρώπους είναι μια εύκολη λύση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε στοιχεία βάσει των οποίων το 2016 έγιναν οι λιγότερες επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες έκλειναν το τελωνείο του Προμαχώνα, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει συμβεί.

Και όλα αυτά που αναφέρει ο πρωθυπουργός συνέβησαν όταν Αττικάρχης ήταν ο τότε υποστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης ο οποίος είναι ένας άκρα φιλεργατικός, μεθοδικός και ικανός αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς να χρησιμοποιεί βία και ακρότητες.

Κατά σύμπτωση ο ίδιος αξιωματικός ως αντιστράτηγος σήμερα Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, χειρίστηκε και τα μπλόκα των αγροτών μεταξύ των οποίων και αυτό του Προμαχώνα. Κατάφερε λοιπόν να μην κλείσει το Τελωνείο Προμαχώνα χωρίς να ανοίξει μύτη…Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι γεωργοί στα μπλόκα τόνιζαν: «Από την αστυνομία δεν έχουμε κανένα παράπονο».

Προηγούμενο άρθροΕΠΣ Ημαθίας: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 18 & 19/2/2017
Επόμενο άρθροΜ. Αλέξανδρος Τρικάλων: Ανακοίνωση-Απάντηση προς την ΑΕ Αλεξάνδρειας.