Οι αποδοκιμασίες και τα επίχειρα…- Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα μάθατε φαντάζομαι.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  1. Πήγε ο Τσίπρας να δει την θεατρική παράσταση «Ομπίντα». Μια παράσταση που αναφέρεται στις τελευταίες ώρες του Ζαχαριάδη, πριν την αυτοκτονία του στη Σιβηρία, όπου ουσιαστικά τον είχαν υπό κράτηση για 17 χρόνια οι … δημοκράτες σταλινικοί!

Εκεί, λοιπόν, μόλις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός,  άρχισαν οι αποδοκιμασίες εις βάρος του. Σε εντονότατο βαθμό. Από τους ομοϊδεάτες του θεατές.

2.Πήγε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη κι εμφανίστηκε μπροστά του μια ομάδα ομοϊδεατών του, εργαζόμενοι στον ΟΛΘ που αντιδρούν στην αποκρατικοποίηση του λιμανιού. Κι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν αγρίως.

Το ερώτημα, για όλους εμάς του άλλου κόσμου, του κανονικού και όχι ουτοπικού κόσμου, είναι:

Μπορούμε να επιχαίρουμε για όλες αυτές τις αποδοκιμασίες; Που προέρχονται από ιδεολογικούς συνοδοιπόρους του Αλέξη Τσίπρα;

Κατηγορηματικά θα απαντήσω «όχι». Δεν πρέπει να επιχαίρουμε.

Εμείς οι πολίτες του κανονικού κόσμου οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε με γνώμονα τη λογική και όχι το «πεζοδρόμιο» ή το θυμικό μας. Ακόμη κι απέναντι σ’ εκείνους που συνειδητά μας εξαπάτησαν.

Εμείς οι πολίτες του κανονικού κόσμου, δεν μπορεί να γινόμαστε ίδιοι κι όμοιοι με αυτούς που κατηγορούσαμε όταν αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν πρωθυπουργούς, υπουργούς, πετούσαν γιαούρτια, μούντζωναν χυδαία σε παρελάσεις ή έβριζαν ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ούτε μπορούμε να επιχαίρουμε που όλοι αυτοί αποδοκίμασαν τον Τσίπρα επειδή… τους πούλησε. Επειδή, δηλαδή, δεν εφάρμοσε όσες αηδίες τους έταζε.

Αυτοί που αποδοκίμασαν τον Τσίπρα, είναι αυτοί που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για τη σωτηρία του τόπου, πέραν αυτού της εφαρμογής της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων. Μπορεί να τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα για όσα υπέθαλπε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για εμάς τους «άλλους».

Αυτοί, αύριο, με οποιαδήποτε κανονική κυβέρνηση, θα είναι πάλι στους δρόμους –ίσως και μαζί με τον Τσίπρα- για να …αγανακτούν με οτιδήποτε.

Κι επειδή σ’ αυτή τη χώρα η πλειοψηφία λειτουργεί με το θυμικό, την άγνοια και διαθέτει Αριστερή πολιτική κουλτούρα, επειδή όλοι αυτοί του πεζοδρομίου διακατέχονται από πεποιθήσεις αντιευρωπαϊκές, δεν μπορώ παρά να προβληματίζομαι για την επόμενη μέρα του τόπου μας…

Προηγούμενο άρθροΚατάσταση οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία – Που χρειάζονται αλυσίδες
Επόμενο άρθροΧιόνια στην Βέροια και σύντομο ψιλόχιονο στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.