Αρχική Νάουσα Με επισημότητα ο εορτασμός του Προστάτη των Αγροτών Αγίου Τρύφωνα στον Δήμο...

Με επισημότητα ο εορτασμός του Προστάτη των Αγροτών Αγίου Τρύφωνα στον Δήμο Νάουσας

Με ιδιαίτερη επισημότητα και σε κλίμα σεβασμού προς την αγροτική παράδοση και τον πρωτογενή τομέα, τιμήθηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2026 ο προστάτης των αγροτών, Άγιος Τρύφωνας, στον Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

eortasmos agiou tryfona 2026 4

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγροτικών φορέων και πολιτών. Ακολούθως, οι αγροτικοί συνεταιριστικοί φορείς της περιοχής, Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας (Α.Σ. Νάουσας), Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας και Αγροτικός Αμπελουργικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσας (Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ), παρέθεσαν τις καθιερωμένες δεξιώσεις σε υγειονομικά καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Νάουσας, τιμώντας την ημέρα και τον συμβολισμό της για τον αγροτικό κόσμο.

eortasmos agiou tryfona 2026 2

Παράλληλα, αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάουσας, αναδεικνύοντας τη σημασία του Αγίου Τρύφωνα για τις τοπικές κοινωνίες και τον διαχρονικό δεσμό της περιοχής με την αγροτική παραγωγή.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ορέστης Γίδαρης, Αντώνης Μπέζος, Χριστίνα Ράλλη και Άγγελος Σαββίδης. Παρόντες ήταν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Τοπικοί Σύμβουλοι, επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους τη διαρκή στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον αγροτικό κόσμο της Νάουσας.

eortasmos agiou tryfona 2026 3

Ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνα αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για τον Δήμο Νάουσας, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των αγροτών στην τοπική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τη συμφωνία “MERCOSUR” από την ομάδα επιστημόνων Κολινδρού
Επόμενο άρθροΠ. Μαρινάκης: “Δεν θα επιτρέψουμε να βρεθεί ξανά η χώρα μας στα βράχια από τους λαϊκιστές”