Σπυρουλίνα η τροφή του μέλλοντος. Συνταγή μάσκας προσώπου! – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ένα κυανοπράσινο φύκι που ονομάζεται Σπυρουλίνα χαρακτηρίστηκε ως η τροφή του μέλλοντος και άλλαξε τις διατροφικές μας συνήθειες ή για να κυριολεκτούμε, άλλαξε τον τρόπο που λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής επιλέγοντάς το για να τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων υπάρχει ένα ράφι με συμπληρώματα διατροφής αποκλειστικά με το πολύτιμο κυανοπράσινο αυτό φύκι που ονομάζεται Σπιρουλίνα και αποτελεί έναν δυναμίτη βιταμινών και πρωτεϊνών.

8 σημαντικά αμινοξέα χρειάζεται ο οργανισμός μας και τα 8 περιέχονται στην μαγική Σπυρουλίνα  που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12.

Η Arthrospira Plantensis ή Σπιρουλίνα είναι ένα μικρό φύκι του γλυκού νερού, με κυανοπράσινο χρώμα το οποίο οφείλεται στη χλωροφύλλη και στη φυκοκυανίνη.

Το θαυματουργό αυτό φύκι παράγεται στην περιοχή Θερμά της Νιγρίτας στις Σέρρες, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια, γλυκολιπίδια και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή αντιοξειδωτικά.

Έχει σαν πιο σημαντικό συστατικό της την χλωροφύλλη  όπως όλα τα φυτά και τα θρεπτικά συστατικά του, οι επιστήμονες μάλιστα την παρομοιάζουν με το ανθρώπινο αίμα, με τη διαφορά ότι στο κέντρο του μορίου της χλωροφύλλης συναντάμε μαγνήσιο, ενώ στο ανθρώπινο αίμα σίδηρο και βοηθά στην ανάπτυξη και στην αναδόμηση των ιστών του ανθρώπινου σώματος.

Την  Σπιρουλίνα την βρίσκουμε στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων. Την σκόνη και τις νιφάδες μπορούμε να τις προσθέσουμε σε σούπες, σαλάτες, χυμούς κλπ.

Σας δίνουμε την συνταγή για μια μοναδική μάσκα προσώπου με Σπιρουλίνα:

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Σπιρουλίνα σε μορφή σκόνης

Εκτέλεση:

  • Ανακάτεψε καλά τη Σπιρουλίνα με το μέλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Άπλωσε τη μάσκα ομοιόμορφα σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ τη να δράσει για 10 λεπτά.
  • Ξέπλυνε με άφθονο νερό.
  • Αν θέλετε πιο απαλό δέρμα αλώστε την κρέμα ενυδάτωσης προσώπου που χρησιμοποιείτε μετά από 10 λεπτά.

 

Προηγούμενο άρθροΤα αντιβιοτικά αυξάνουν τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά, ιδίως σε παιδιά και εφήβους
Επόμενο άρθροΠλατύ: Ημέρα Ομορφιάς με πολλές εκπλήξεις και δώρα διοργάνωσε το φαρμακείο της κας. Τσίτσιου Σοφίας. – (Βίντεο-φωτό)