Σμήνος κουνουπιών στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και του Πλατέος – Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός. Τσιμπάνε νύχτα μέρα

Κανείς δεν τολμάει να κάτσει έξω στην Αλεξάνδρεια και στο Πλατύ, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας αφού τα κουνούπια κατά εκατομμύρια επιτίθενται σε ανθρώπους και ζωντανά.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου ο αριθμός των κουνουπιών είναι ασυνήθιστα μεγάλος σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Είναι πιθανό ο αυξημένος αριθμός των κουνουπιών να οφείλεται στον ζεστό Ιούλιο και Αύγουστο, που ευνόησαν την αναπαραγωγή των βλαβερών αυτών εντόμων.

Και σαν μην έφταναν όλα τα ανωτέρω, τα κουνούπια δραστηριοποιούνται όχι μόνο τις βραδινές ώρες, αλλά όλο το 24ωρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάρτηση της εκπαιδευτικού Βασιλικής Μηρτσέκη στην σελίδα της  κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρει: «ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ..Κατά σμήνος τα κουνούπια στις τάξεις μας . Δεν τολμάμε να ανοίξουμε παράθυρα. Οι γονείς κυριολεκτικά αλείφουν με κουνουπέλαιο τα παιδιά και εμείς ως εκπαιδευτικοί αρχίσαμε να κουβαλάμε στο σχολείο αντικουνουπικά και αλοιφές για να περιποιηθούμε τα μικρά ..Ακόμα και μακριά παντελόνια και μπλούζες να φοράμε τσιμπάνε από πάνω .. ( μέχρι και πάνω από τα τζιν παρόλο που είναι πυκνή η ύφανση)Οι μικροί μαθητές μας υποφέρουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ??Αν κάποιο παιδί μας πάθει κάτι,αν μολυνθεί μια πληγή( μην αναφερθώ και στο φόβο της ελονοσίας) τότε θα τρέξουν όλοι????»

Απαράδεκτη κατάσταση αλλά και δραματική η αδιαφορία…

Υπάρχει κάποιος αρμόδιος να ασχοληθεί με το επικίνδυνο για την δημόσια υγεία αυτό θέμα; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά εδώ φαίνεται να έχει πεθάνει πριν από εμάς…

Προηγούμενο άρθροΤο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασαν σήμερα οι ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Σώματος
Επόμενο άρθροΔήμος Αλεξάνδρειας – Γιορτή παραδοσιακής πίτας την Κυριακή 2/10 – Δείτε το διαφημιστικό σποτ