Η Απεργία των εκπαιδευτικών της 23/10/2024 και έγινε και πέτυχε και είναι μόνο η αρχή!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, που με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις έστειλαν ένα σαφές και αποφασιστικό μήνυμα στην Κυβέρνηση πως ο διαρκής αγώνας για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, για το σχολείο που δικαιούνται οι μαθητές μας θα ενταθεί, κόντρα στις διώξεις και την τρομοκρατία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 23/10 πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές απεργίες των τελευταίων ετών στην εκπαίδευση, παρά τον πόλεμο και την απόπειρα εκφοβισμού. Με τις μαζικότατες διαδηλώσεις, δώσαμε απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που χθες με πρωτοφανή τρόπο μας έσυρε στα δικαστήρια για ακόμα μια φορά και έβγαλε την απεργία μας παράνομη.

Δώσαμε όμως απάντηση και στα διάφορα «ενημερωτικά» παπαγαλάκια που έσπευσαν να λειτουργήσουν σαν γραφείο τύπου του Πιερρακάκη και αραδιάζουν μάλιστα και «ποσοστά» που «μαγειρεύουν» με μαγικούς τρόπους. Ας σεβαστούν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που «κατέθεσαν» σήμερα το μεροκάματό τους στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Ειδικά όσοι έχουν ψηφιστεί από το 15% του ελληνικού λαού και τσακίζουν τις ζωές μας, ας σταματήσουν να προκαλούν και να εκτίθενται.

Απεργήσαμε για την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαιδευτική διαδικασία, για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση», η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο συλλογικός αγώνας και η ενότητά μας σπάνε στην πράξη την τρομοκρατία! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε κι άλλο τον αγώνα για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για δημόσια δωρεάν Παιδεία, απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, για να απαντήσουμε στις διώξεις και τα πειθαρχικά.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και συλλογικά. Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας το επόμενο διάστημα. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 20/11.

Συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας και στην Ομοσπονδία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Προηγούμενο άρθροΔύο έργα αστικών αναπλάσεων στις Σέρρες και το Λιτόχωρο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας
Επόμενο άρθροΜήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την 28η Οκτωβρίου