Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Διοργάνωση ημερίδας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργανώνει μια ξεχωριστή ημερίδα, αφιερωμένη στον πολιτισμό της περιοχής του Πόντου.

Η διοργάνωση αυτή με τίτλο “Ημερίδα για τον Ποντιακό Ελληνισμό” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με έναρξη στις 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό-Πνευματικό κέντρο της Λέσχης, στο Πανόραμα της Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε ποικίλα θέματα, ενώ θα δοθεί σημαντικός χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τρεις καταξιωμένοι εισηγητές – ερευνητές θα παρουσιάσουν τις καταγραφές τους, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παρευρισκόμενους.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα θέματα:                                                                                                                          1 : “Παράδοση και δημιουργία. Όροι αντιτιθέμενοι; “από τον Στυλιανό Ιωαννίδη.                                                                                                                                                                                                            2: ΄΄Ταυτοτικά στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού, στο χώρο και το χρόνο΄΄ από τον Παναγιώτη Μωυσιάδη.                                                                                                                                                                                                                                        3: ΄΄Αποσαφηνίσεις των Ποντιακών χορών ,που χορεύτηκαν από Ποντίους αλλά δεν είναι ποντιακοί΄΄  από τον Θεόδωρο Πιλαλίδη .

Η ημερίδα θα κλείσει με συμπληρωματικές τοποθετήσεις και ανοιχτή συζήτηση.

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας προσκαλεί όλους τους λάτρεις της παράδοσης μας, χοροδιδασκάλους, χορευτές, μέλη συλλόγων, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται, για μία μέρα συζήτησης, ερωτήσεων, απαντήσεων, με σκοπό να μπούμε βαθύτερα στη λογική  της παράδοσης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα : 6984860096 και 6944751972.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                    Η Γ. Γραμματέας

Καπουρτίδης Χαράλαμπος                 Τογκουσίδου Ευαγγελία

Προηγούμενο άρθροΑιγινιακός – ΑΕ Αλεξάνδρειας 0-1 – Σεφτέ στις νίκες, με τακτική για σεμινάριο – Βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 21 Οκτωβρίου – Σημαντικά γεγονότα