Συνάντηση της Λέσχη Ανάγνωσης της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ με το συγγραφέα Κώστα Μπαρμπάτση

Την Κυριακή ,13 Οκτωβρίου,η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας συνάντησε σε μια   όμορφη εκδήλωση τον συγγραφέα  Κώστα Μπαρμπάτση και συζήτησε μαζί του για το έργο  του «Λυκοχαβιά και Άλλες ιστορίες» ,που αποτελεί το πρώτο βιβλίο του  και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κέδρος το 2022 . 

Κανένας όμως  δεν  μπορούσε να πιστέψει ότι επρόκειτο για έναν νεοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Λιτότητα, αίσθηση του μέτρου, γνήσια συγκίνηση, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες,  αυθεντική και ανεπιτήδευτη  γλώσσα είναι μόνο μερικές από τις αρετές του έργου, που τις συναντάμε μόνο σε ώριμους και καταξιωμένους συγγραφείς .

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους   πολλοί συμπολίτες μας αλλά και  αρκετοί βιβλιόφιλοι των  γειτονικών περιοχών, καθώς ο Κώστας Μπαρμπάτσης έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν  η παρουσία στην εκδήλωση αρκετών μελών της Λέσχης  Ανάγνωσης Νάουσας «Οι Λιούλιακες».

Για το βιβλίο «Λυκοχαβιά και Άλλες ιστορίες» συνομίλησε με  τον συγγραφέα η φιλόλογος και μέλος της Λέσχης Ευαγγελία Πολυμένου .Μέσα από  τις στοχευμένες ερωτήσεις της ο συγγραφέας  αποκάλυψε τις πηγές της έμπνευσής του και  ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να μπει στο «συγγραφικό του εργαστήρι» και να δει τον τρόπο που  εμπνέεται και δημιουργεί τις ιστορίες του. Η απλότητα ,η σεμνότητα  και οι ουσιαστικές απαντήσεις του Κώστα Μπαρμπάτση   κέρδισαν   από την πρώτη στιγμή το κοινό, το οποίο στη συνέχεια  έθεσε τις δικές του ερωτήσεις στον συγγραφέα.

Αναμφίβολα ήταν  μια πολύ ενδιαφέρουσα  εκδήλωση που εγκαινίασε τη νέα αναγνωστική περίοδο της Λέσχης Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας ,η οποία υπόσχεται πολλές τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ4 ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ3 ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ1

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ένα άτομο για 13 κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην Βέροια
Επόμενο άρθροΑπάντηση-ράπισμα στην Τουρκία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, προέδρου της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας»