ΣΥΝθεση: Αποκατάσταση της αλήθειας σε αναληθές δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας περί «πανωλεθρίας»

ΣΥΝθεση: Αποκατάσταση της αλήθειας σε αναληθές δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας περί «πανωλεθρίας»



Απέναντι στα ψέματα και στις ανακρίβειες, αντιπαρατίθεται η αλήθεια. Αναφορικά με το ανυπόγραφο δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας pierianews.gr θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Ουδέποτε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, ζήτησε από το Σώμα, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει το 19ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε αίτηση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για παραχώρηση προς χρήση δημοτικής έκτασης 20 τ.μ. στην παραλία των Νέων Πόρων, προκειμένου να τοποθετηθεί εκεί προκατασκευασμένος Ναΐσκος.

Όπως αποτυπώνεται στο video της συνεδρίασης στο κανάλι του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο Youtube (youtube.com/watch?v=qhTqBHHkiBQ), ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Γερολιόλιος, αναφέρει: «Πριν από καιρό η Ιερά Μητρόπολη έκανε αίτηση που αφορούσε ένα κομμάτι 20 τ.μ. κοντά στην παραλία των Νέων Πόρων, το οποίο ζητείται ώστε να μπει εκεί ένας ναΐσκος. Το θέμα ήρθε στο τοπικό συμβούλιο. Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση.

Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα να εγκρίνει ή μη την παραχώρηση αυτών των 20 τ.μ.
Προφανώς είναι ένα θέμα το οποίο έχει την οπτική του, αφορά τη θρησκευτική συνείδηση.
Δεν θέλω εγώ να σας πω τι είναι το σωστό και τι δεν είναι.
Εμείς ακολουθούμε τη διαδικασία, ο καθένας από σας θα κρίνει εάν πρέπει να δώσουμε στην Ιερά Μητρόπολη αυτά τα 20 τ.μ. ή αντίθετα δεν πρέπει.
Παρακαλώ για την απόφασή σας».

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θέματα θρησκευτικής συνείδησης κατηγορηματικά δεν εμπίπτουν σε οποιουδήποτε είδους «γραμμή».

Ούτε εγείρεται η αξίωση οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν «ναι σε όλα», εάν δεν συμφωνούν με μία εισήγηση. Εξάλλου, στη «ΣΥΝθεση» όπου ανήκουμε όλοι ο πλουραλισμός και η διαφορετική άποψη είναι πάντα σεβαστή.

Τα μόνα που υπέστησαν σίγουρα πανωλεθρία είναι τα ψέματα που αναφέρονται στο ανυπόγραφο δημοσίευμα, που μάλλον έχει χαρακτήρα εμπάθειας και απώτερους σκοπούς και δεν αποτελεί ρεπορτάζ – κάλυψη συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου.

Παρακαλούμε πολύ τους διαχειριστές της ιστοσελίδας για την επανόρθωση του δημοσιεύματος.

Προηγούμενο άρθροΛάζαρος Τσαβδαρίδης: Επανέρχεται το Νοσοκομείο της Νάουσας στην κατηγορία Α΄ των άγονων και προβληματικών περιοχών.
Επόμενο άρθροΚίνδυνος δημόσιας υγείας λόγω της από δεκαπενταετίας ύπαρξης εγκαταλελειμμένου βουστασίου στην περιοχή Πανοράματος Βέροιας Ημαθίας