Όλοι οι φορείς μαζί επιδιώκουν την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια

Ο αγώνας για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια έχει περάσει από τα βουλευτικά γραφεία του Νομού Ημαθίας, καθώς επίσης και από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Οι πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας έχουν εκφράσει με τη στάση τους και με τις υπογραφές τους την απαίτηση να ικανοποιηθεί το αυτονόητο αίτημά τους, γιατί η χρονική συγκυρία το απαιτεί, καθώς γίνονται προσλήψεις Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ σύμφωνα με την προκήρυξη της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας.

Διακινείται και επίσημα η άποψη, ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας να ικανοποιηθεί το αίτημα και μάλιστα εκφράστηκε προ ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες,  στην έδρα του ΕΚΑΒ Ν. Ημαθίας

Κοινή πεποίθηση όλων των θεσμικών φορέων είναι η υλοποίηση του στόχου και προτείνεται  η παρουσία τους να γίνει αισθητή σε κοινή επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

Οι πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας αισθάνονται φόβο, θλίψη, εγκατάλειψη, αγωνία, αβεβαιότητα και αναμένουν τον επερχόμενο κίνδυνο, ζώντας ενσυναίσθητα το αναμενόμενο θλιβερό γεγονός.

Είναι προφητική η κραυγή αγωνίας, που εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας στις 28/5/2024.

Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας στην Αλεξάνδρεια, που εξυπηρετεί σαράντα πέντε χιλιάδες  κατοίκους, αλλά πώς τους εξυπηρετεί; Χωρίς ασθενοφόρο; Εγώ έχασα το δικό μου άνθρωπο. Σαν γεγονός όλοι το ξέρετε, αλλά σαν πόνος εύχομαι κανένας να μην το ζήσει. Και εάν δεν φροντίσουμε να ‘ρθει ασθενοφόρο, να γίνει Τομέας ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, λυπάμαι, αλλά θα θρηνήσουμε πολλά θύματα ακόμα. Χρειαζόμαστε άμεσα ασθενοφόρο. 

Με εκτίμηση,

 Ζήνας Γιάννης

Προηγούμενο άρθροΜανώλης Κεφαλογιάννης: «Απαιτούνται ανθεκτικές πολιτικές για τη διασφάλιση της Γεωργίας από τις επιπτώσεις της ξηρασίας»
Επόμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αλεξάνδρειας το βράδυ του Σαββάτου, 14 Σεπτεμβρίου