Στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας μίλησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Για τους κινδύνους και τις νέες προκλήσεις του μεταναστευτικού ζητήματος, μίλησε ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας / Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, που διεξάγεται χθες και σήμερα (9-10 Σεπτεμβρίου) στη Βουδαπέστη ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του, στον γεμάτο αστάθεια κόσμο που ζούμε, η Ελλάδα, ως χώρα που φυλάττει στα δικά της σύνορα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί και δεν είναι μόνο εθνικό.

Να γιατί τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής υποδοχής, δεν θα πρέπει να επωμίζονται δυσανάλογο βάρος, αλλά να νιώθουν την ασφάλεια της υποχρεωτικής σε περιόδους κρίσης αλληλεγγύης των εταίρων τους, είτε σε άτομα είτε σε οικονομικούς πόρους. Δυσανάλογο βάρος, που γλαφυρά αποτυπώνεται στους αριθμούς. Καθώς από το 2015 και έπειτα, το ηρωικό Ελληνικό Λιμενικό έχει διασώσει σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης πάνω από 240.000 μετανάστες.

Υπογράμμισε δε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να εντατικοποιήσει τις δράσεις της, μέσω μίας τριπλής προσέγγισης.

Πρώτον, την ανάλυση των βαθύτερων αιτιών της παράνομης μετανάστευσης για να υπάρξει στοχευμένη πρόληψη, δεύτερον, την καλύτερη επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων σε συνδυασμό με την δρομολόγηση περισσότερων και ταχύτερων επιστροφών προς τις χώρες προέλευσης όσων δεν δικαιούνται άσυλο, και τρίτον, τη δημιουργία ή διεύρυνση των νόμιμων οδών εργασιακής κινητικότητας και μετανάστευσης για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ταβδαδρ12 Ταβδαδρ6 Ταβδαδρ3 Ταβδαδρ Ταβδαδρ8 Ταβδαδρ9

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΜήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Ευθυμίας Γώτη, για τη νέα σχολική χρονιά.