Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου στην 88η ΔΕΘ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του Περιπτέρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Γιώργος Μπίκας, o υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ.Γκιουλέκας, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Αηδονά, οι δήμαρχοι Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ.Κουτσογιάννης και Γκυρίνης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας κ.Ασλανίδης, η κ.Γκουτζιλίκα ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδη, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Χατζηβασιλείου, η περιφερειακή σύμβουλος κ.Τζήμα, η υπεύθυνη τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ.Ανδρεάδου, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ.Καράογλου, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Πρέλεβιτς βουλευτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO.Α.Ε. κ.Ποζρικίδης, καθώς φυσικά και εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στις δράσεις του Imathia Quality.

Άπαντες υπερθεμάτισαν για την εξαιρετική συνεργασία του Επιμελητηρίου Ημαθίας, της Π.Ε. Ημαθίας και των τριών Δήμων του νομού με στόχο την προβολή της Ημαθιώτικης γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού υπό το brand Imathia Quality. Ενώ αμέσως μετά τα εγκαίνια, η κουζίνα άνοιξε για να υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου, προσφέροντας εξαιρετικά κεράσματα από την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ημαθίας και κρασιά από τον αμπελώνα της Νάουσας.

Οι δράσεις του imathia Quality συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθημερινά στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  IMATHIA QUALITY 2024

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 18:00-20:00 «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα»:  Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-19.00 “Μenu Veria Gastronomy”: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία  από εστιάτορες της Βέροιας
  • 00-20.00 «Ρεβανί Βέροιας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας
  • 19:00.-20:00 «Το πρόσωπο στη βυζαντινή τέχνη»: Workshop από την «Iconface Veria

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-19.00 «Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών με μοσχαράκι»: Μαγειρική επίδειξη από το εστιατόριο «Eκείμερος»
  • 20:00-21:00 «Η Μικρασία της αγοράς»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 20:00-21:00 «Εδέσματα και coctails με προϊόντα από τον Αμπελώνα της Νάουσας»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιατόρια και καφέ μπαρ της Νάουσας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-19.00 «O Πρόσωπος της Νάουσας»: Workshop με την τεχνική βαψίματος του παραδοσιακού Προσώπου από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Το Κονάκι»
  • 19:00-20:00 «Γενίτσαροι και Μπούλες»: αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας (Κέρασμα κρασί, τσίπουρο, μπάτσο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 00-14.00 “Δημιουργούμε το δικό μας σουβενίρ” με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας:

α) Workshop με θέμα “Ανθισμένα μνημεία της Βέροιας” από το εργαστήριο  “Damianos Icon – Ilidanos”

β) Workshop με θέμα “Λουλουδάκια ροδακινιάς με την τεχνική felting από μαλλί προβατου” από το εργαστήριο “Πρόβατο στο μπάνιο”

  • 30 «Οι Μωμόγεροι»: Αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας
  • 00 «Στράτα Φαείν»: Παρουσίαση του ποντιακού street food από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • 12:00-14:00 “Pavlova της Ημαθίας με ροδάκινο”: Επίδειξη και γευσιγνωσία από αρτοζαχαροπλάστες της Ημαθίας

Επισκεφθείτε το stand του Επιμελητηρίου και παρακολουθήστε όλες τις δράσεις του Imathia Quality στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ!

epimel 31 epimel 47 epimel 40 epimel 29 epimel 16 epimel 11 epimel 9 epimel 4 epimel 3

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά στον θεσμό “Υποτροφίες στις Περιφέρειες”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Παύλου Γερουλάνου, υποψηφίου Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία