Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Αστρίτσα Καρδίτσας ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συμπληρώθηκε, ένας χρόνος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, από την  Θεσσαλία και οι καταστροφές σε υποδομές, Ιερούς Ναούς, οικίες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες, μηχανολογικό εξοπλισμό υποστήριξης και  οχήματα παντός τύπου,  δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Στο μικρό χωριό Αστρίτσα Καρδίτσας,” ο χρόνος σταμάτησε την στιγμή ” που υποχώρησε το νερό της βροχής, και είναι η μόνη φυσική αποκατάσταση!

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, με ένα μέλλον αβέβαιο, καθώς πέταξαν όλο το “νοικοκυριό τους “που είχε καλύψει η λάσπη, και απομάκρυναν τα πνιγμένα ζώα τους.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, τα στασίδια αφού πλήθηκαν πρόχειρα με νερό, τοποθετήθηκαν ξανά στην θέση τους,  για να μην φαίνεται άδεια η εκκλησία, αλλά δεν είναι πλέον χρηστικά!

Το ξύλινο κουβούκλιο του Επιταφίου κατά την περιφορά την Μεγάλη Παρασκευή ( 3/05/2024 ), κόντεψε να αποσυναρμολογηθεί …να τους μείνει στα χέρια !

Οι κτηνοτρόφοι του χωριού, είναι ακόμα χωρίς πρόβατα και η μόνη βοήθεια, που στηρίζει ηθικά τους κατοίκους αυτού του μικρού χωριού, είναι αυτή, που από το υστέρημά τους, απλοί άνθρωποι προσφέρουν.

Το ” φιλότιμο του απλού Έλληνα ” όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει συχνά η καλή Ιεροψάλτης κυρία Α. Η.

Με την βοήθεια της Παναγίας και το παράδειγμα του πελαργού που έχασε το ” ζευγάρι του” , και φροντίζει μόνο τα μικρά του, οι κάτοικοι προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1017542.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος PB284329.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1017791.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1017768.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012925.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012212.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012136.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΚατάθεση των συλλογικών αιτήσεων στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων 2020 και 2021
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου – Σημαντικά γεγονότα