Κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων στη ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων 2020 και 2021

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας κατέθεσε την Παρασκευή 6/9 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας τις ομαδικές αιτήσεις 29  συνάδελφων νεοδιόριστων του 2020 και 2021, απαιτώντας την άμεση υπογραφή και έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων της  μονιμοποίησής τους.

F Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας τόνισαν στις τοποθετήσεις τους σε όλους τους τόνους πως η συνέχιση άρνησης υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι μια παράνομη πράξη, αφού οι συνάδελφοι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία ακυρώνονται οι πράξεις ανάκλησης της μονιμοποίησης νεοδιόριστων στην ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

F Τονίσαμε πως το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας θεωρεί αδιαπραγμάτευτο πως η απόφαση του  Διοικητικού Εφετείου Αθηνών πρέπει να γίνει άμεσα εκτελεστή και απαιτήσαμε να μπει εδώ και τώρα τέλος στην εργασιακή ομηρία όλων των νεοδιόριστων.

F Επισημάναμε πως οι νεοδιόριστοι αντιμετωπίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ως ο αδύναμος κρίκος για να προσπαθήσουν να περάσουν την αντιδραστική και αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση και πως ο αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί, η αξιολόγηση  δε θα περάσει.

F Δηλώσαμε για μια ακόμα φορά στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας τη βούληση της ΔΟΕ και του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας να στηρίξει τους συναδέλφους νεοδιόριστους με όλα τα μέσα (ένδικα και μη) και επισημάναμε πως τυχόν άρνηση υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων της μονιμοποίησής τους δεν αφήνει άλλα περιθώρια από τη συλλογική προσφυγή της Ομοσπονδίας μας στη δικαιοσύνη.

F Ξεχωριστή αναφορά κάναμε για την απόπειρα τρομοκράτησης με τις πειθαρχικές διώξεις απεργών συναδέλφων μας σε άλλες Διευθύνσεις, τονίζοντας για μια ακόμα φορά στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Γώτη πως όλοι οι συνάδελφοι που αντιπαλεύουμε την αντιδραστική και αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών δεν έχουμε διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Είμαστε απεργοί! Συμμετέχουμε σε συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, στην Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Ημαθίας που είναι σε απόλυτη ισχύ, αφού κανείς δεν έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να ζητήσει να βγουν παράνομες. Η Απεργία-Αποχή είναι μια καθόλα νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συλλογικής διεκδίκησης και αγώνα και η συμμετοχή σε αυτή σε καμία περίπτωση δε συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα! Τονίσαμε πως αυτές οι διώξεις που, όπου γίνονται, στοχεύουν στην τρομοκράτηση των απεργών συναδέλφων, όχι μόνο δε θα μας κάμψουν αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και θα δυναμώσουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε σχολεία με κλίμα παιδαγωγικής ελευθερίας, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης και όχι μέσα σε κλίμα ανταγωνισμού, ανθρωποφαγίας, με τον δάσκαλο σκυφτό και φοβισμένο, όπως μας θέλει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                      ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροΣπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Αστρίτσα Καρδίτσας ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel