Την 2η θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο Πλατέος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστασης Σχεδίασης ST3dM 2024!!!

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πλατέος και ο Σύλλογος Διδασκόντων θα ήθελαν να συγχαρούν θερμά την μαθήτρια Ουνανιάν Ελισσάβετ και τους μαθητές τους Νικόλαο Περμανθούλη και Παύλο Ντοντσέκο, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον «6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης ST3dM 2024», ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά το Σχολικό Έτος 2023-2024.

Οι ταλαντούχοι μαθητές μας επέδειξαν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους στον τρισδιάστατο σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας το ‘’Tinkercad’’, ένα φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης.

Στο project τους ανέπτυξαν ένα μοντέλο βιώσιμου πάρκου που τράβηξε την προσοχή των κριτών και απέδειξε τη δέσμευσή τους στην περιβαλλοντική συνείδηση. Επικεντρώθηκαν στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον χώρου, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χώρους πρασίνου και συστήματα εξοικονόμησης νερού. Οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν μια λύση που θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού Φυσικών Επιστημών κα. Μπρισίμη Άννας, εργάστηκαν ακούραστα για να ζωντανέψουν αυτή τους την ιδέα, ενώ η αφοσίωση και το πάθος τους για το σχεδιασμό ενός βιώσιμου μέλλοντος έλαμψαν πραγματικά στο έργο τους. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για το επίτευγμά τους.

Αυτό το επίτευγμα υπογραμμίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην τάξη, προετοιμάζοντας τους μαθητές να λύσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Το project τους, οι μαθητές θα παρουσιάσουν στο Συνέδριο ‘’ST3dM 2024’’ που θα υλοποιηθεί τον χειμώνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

1 2     2 23 14 1 5 6

Προηγούμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία «ATENA»
Επόμενο άρθροΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Ανοίγουμε νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και ισχυροποιούμε την προστασία τους»