Ένα Μαζί: Μερικά θετικά νέα, άξια αναφοράς

Μερικά θετικά νέα, άξια αναφοράς

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας, προχωρά στον σχεδιασμό που είχαμε εμείς κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και απολαμβάνει τις θετικές εξελίξεις που με τόσο κόπο είχαμε σχεδιάσει.

Τόσο η ρύθμιση των χρεών του Δήμου μας, με ταυτόχρονη διαγραφή των προστίμων ύψους 70%, όσο και η τελική τακτοποίηση όλων των χρεών του Δήμου, ήταν ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την διοίκηση εδώ και πάνω από 10 έτη. Την προηγούμενη περίοδο, αναλάβαμε με νόμιμο τρόπο όλες τις βεβαιωμένες οφειλές των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων και ξεκινήσαμε μπαράζ συναντήσεων στην Αθήνα και στα συναρμόδια υπουργεία για την ρύθμιση των οφειλών αυτών.

Ήταν μια επίπονη διαδικασία αφού ο Δήμος μας είχε χάσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ίσχυαν το 2016 και έπρεπε να πείσουμε τους αρμόδιους υπουργούς για την διευθέτηση του θέματος.

Η τωρινή εξέλιξη αφορά τρία υπουργία που έπρεπε να συντονιστούν σε νομικό και οικονομικό επίπεδο και κράτησε ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα. Πέρα δηλαδή από το Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο υπουργείο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπήρχε η ανάγκη για την συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το οικονομικό σκέλος των οφειλών αλλά και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με τα ασφαλιστικά ζητήματα και τις οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Σήμερα, οι οφειλές αυτές, με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, θα πληρωθούν σε βάθος δεκαετίας μέσω παρακράτησης 5% των επιχορηγήσεων του Δήμου μας.

Χαιρόμαστε που η σημερινή διοίκηση συνεχίζει στον σχεδιασμό αυτό καθιστώντας τον Δήμο μας εύρωστο οικονομικά.

Επίσης, αντίστοιχα χαρούμενοι είμαστε που συνεχίζεται η παραλαβή οχημάτων που τόσο ανάγκη έχουμε ως Δήμος. Το πρόγραμμα που έτρεξε κατά την προηγούμενη περίοδο, ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο με την παραλαβή οχημάτων που ήδη αποκτήθηκαν από τον Δήμο μας (πιεστικό πλύσης, αυτοκίνητο, φορτηγό αποκομιδής) αλλά και άλλων οχημάτων που θα παραλάβουμε το επόμενο διάστημα.

Ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει την προηγούμενη περίοδο συνεχίζει να ενισχύει τον Δήμο μας και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Δημος Νάουσα

https://www.imerisia-ver.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/23814-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%82

https://www.naoussa.gr/news/synantisi-dimarchou-naousas-nikola-karanikola-5113

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μια «μηχανή του χρόνου» αποβιβάζει τους επισκέπτες της 88ης ΔΕΘ σε εκθέσεις προηγούμενων δεκαετιών
Επόμενο άρθροΔ. Σταμενίτης σε Τάσο Μπαρτζώκα: άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Ημαθίας για ζημιές από την ανεμοθύελλα του Ιουνίου 2024.