4-9-2024 Συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στην Πέλλα

Συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στην Πέλλα

Συνεργός του τηλεφώνησε στην γυναίκα προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί

Ζήτησε 38.000 ευρώ για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση

Το τελευταίο διάστημα εξαπάτησαν ακόμα 2 ηλικιωμένες γυναίκες στην Πέλλα, αποσπώντας συνολικά 8.200 ευρώ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, συνελήφθη χθες (3 Σεπτεμβρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπή γυναίκα.

Ειδικότερα, συνεργός του τηλεφώνησε στην γυναίκα προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να καταφέρουν να την πείσουν, γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο την κόρη της.

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, καθώς και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ, τα οποία θα παραλάμβανε ο προαναφερόμενος άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαπάτησαν ακόμα 2 ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχές της Πέλλας, καταφέρνοντας να τις αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.200 ευρώ, το οποίο είχε παραλάβει ο συλληφθείς.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
  • Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
  • Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

 

Προηγούμενο άρθροΠαραμορφωμένα πυρηνόκαρπα σε 26.730,2 στρέμματα δηλώθηκαν από τους νομούς, Ημαθίας, Φλώρινας, Τρικάλων, Πιερίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Λάρισας
Επόμενο άρθροΣυλλαλητήριο ΔΕΘ – Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, ώρα 18.00, Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη