Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά από ΕΛΓΑ και ΥΠΑΤ άμεσα ελέγχους και αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν από βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση

Την ταχύτατη ολοκλήρωση των ελέγχων και την άμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση στην Ημαθία ζήτησε σε επικοινωνία που είχε ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, τόσο από τον ΕΛΓΑ, όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις, αλλά και την προχθεσινή έντονη χαλαζόπτωση, καταγράφονται πλέον τεράστιες καταστροφές σε πολλές καλλιέργειες, ιδιαίτερα σε ροδάκινα και νεκταρίνια, μήλα και γενικά σε όλες τις δενδροκαλλιέργειες, αλλά και ντομάτες.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας σε επικοινωνία του με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, αλλά και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έθεσε την αναγκαιότητα να κινηθεί ταχύτατα η διαδικασία της αυτοψίας και των ελέγχων, ώστε να περάσουμε άμεσα στο στάδιο των αποζημιώσεων.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, είναι απαραίτητο να δοθεί κρατική ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς που είδαν για πολλοστή φορά φέτος τις καλλιέργειές τους να παραδίδονται στο έλεος της κλιματικής κρίσης.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας θα συνεχίσει -όπως πάντα- να αγωνίζεται για τη στήριξη των αγροτών μας, ειδικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

φωτο2 φωτο3 φωτο5 φωτο6 φωτο7 φωτο8 φωτοο4

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει εθνικό σχέδιο για τους υδάτινους πόρους
Επόμενο άρθροΥπΑΑΤ, Κ. Τσιάρας: Εκτιμούμε ότι σύντομα θα κλείσει ο κύκλος της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών εφόσον δεν υπάρξει νέο κρούσμα