ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως τις 12 Σεπτεμβρίου η υποβολή της ΕΑΕ 2024

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την Ενιαία Αίτηση του έτους 2024 (ΕΑΕ 2024) όπως προκύπτει από εγκύκλιο που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου μετά την εν λόγω καταληκτική ημερομηνία:
α) συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα
β) συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται για πρώτη φορά το 2024 στον δικαιούχο, κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα.
Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολή της αίτησης μετά την 07.10.2024), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.
Επιπλέον, στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναγράφονται οι οδηγίες συμπλήρωσης των Δηλώσεων ΟΣΔΕ και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:
* Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της ενιαίας αίτησης στη διαδικτυακή εφαρμογή, η πληρότητα του ηλεκτρονικού φακέλου και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της, είναι αποκλειστική ευθύνη του αιτούντα.
* Η αίτηση, μετά την οριστικοποίησή της λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παραλαμβάνεται, τηρείται και φυλάσσεται μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το γεωργό, ενώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ τηρείται ο φάκελος σε ηλεκτρονική μορφή. Ο γεωργός υποχρεούται σε οποιοδήποτε έλεγχο να προσκομίζει τα πρωτότυπα παραστατικά.
* Αίτηση που δεν έχει οριστικοποιηθεί και λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη στις επεξεργασίες των πληρωμών.
Σημειώνεται ότι η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024 υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης gov.gr στη διεύθυνση https://eae2024.opekepe.gov.gr από τον ίδιο το δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:
* Είτε με απευθείας χρήση της εφαρμογής μέσω των κωδικών taxisnet
* Είτε μέσω ενός πιστοποιημένου Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) αφού εκδώσει τον μοναδικό «εξαψήφιο κωδικό» τον οποίο παραδίδει στην Πύλη επιλογής του.
* Κατά την υποβολή του εντύπου της ενιαίας αίτησης, ο γεωργός που είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2023, διορθώνει το προσυμπληρωμένο έντυπο σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της ΕΑΕ 2024 σε σχέση με το έτος 2023.
* Ο γεωργός που δεν είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2023, συμπληρώνει από την αρχή το σύνολο της αίτησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος που εισήγαγε ναρκωτικά μέσω ταχυδρομικών δεμάτων και τα διακινούσε σε Ευρώπη και Ασία
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα ώστε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας