Ε. Λιακούλη στην ΕΡΤ1 : «Πολιτική απάτη, η επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος»

«Δεν είχαμε ούτε καν ανακοίνωση από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν, ήταν μια συνάντηση περισσότερο εθιμοτυπικής φύσης όπου δεν συζητήθηκαν μεγάλα πολιτικά ζητήματα της κεντρικής ατζέντας για τη χώρα μας», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Ν. Κασιμάτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συμπλήρωσε επιπλέον: «Θεωρώ ότι καταρχήν κάθε συνάντηση που γίνεται, προσθέτει στα σημεία οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Βλέπουμε ωστόσο ότι από την πλευρά μας η προσπάθεια φαίνεται να είναι μεγαλύτερη και μην ξεχνάμε ότι την προτελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν είχαμε τη μεγάλη πρόκληση της μετατροπής της Μονής της Χώρας, ενός μεγάλου μνημείου, προστατευόμενου από την Unesco σε τζαμί».

Αποτιμώντας τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις δυστυχώς συνεχίζονται. Το κεντρικό ζήτημα είναι ότι δυστυχώς δε βλέπουμε πρόοδο σε κεντρικά ζητήματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις – ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και το μεγάλο θέμα του Κυπριακού. Θυμίζω ότι στις 20 Ιουλίου, σε λίγες μέρες από τώρα, θα βρεθούν οι δύο ηγέτες αλλά και οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί για πρώτη φορά στα χρονικά, στην Κύπρο. Ο μεν κ. Ερντογάν στην πλευρά της κατεχόμενης Κύπρου να γιορτάζει τη μαύρη επέτειο με θριάμβους και παρελάσεις και εμείς από την άλλη πλευρά να διακηρύσσουμε τη σταθερή μας θέση ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος όπως η Κύπρος, δεν μπορεί να βρίσκεται σήμερα σε διαίρεση, στη διχοτόμηση που επιδιώκεται να γίνει και επίσημη από την πλευρά της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Διότι, δεν αρκούν οι ρηματικές ανακοινώσεις και καταδίκες του κ. Ερντογάν, όταν ευρωπαϊκές χώρες συνηγορούν στην προμήθεια όπλων του διεθνούς ταραξία που είναι η Τουρκία. Άρα οι επαφές μας πρέπει να συνεχιστούν εν αναμονή των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στο κύμα ακρίβειας και στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με την οποία καλούνται οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν ποσά που τους είχαν χορηγηθεί ως κρατική επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «πρόκειται για πρωτοφανή πολιτική “απάτη” που καταδεικνύει ότι έχουμε μία κυβέρνηση των δήθεν αρίστων που επιδοτεί το ρεύμα στην περίοδο της κρίσης σε αγρότες, αγροτικές επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα με μια ΚΥΑ μια μέρα μετά τις εκλογές, τους ζητά τα χρήματα πίσω! Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ και οι διαμαρτυρίες αγροτών, κτηνοτρόφων, επιχειρηματιών είναι σφοδρές. Φτάνει πια η κοροϊδία περί εισαγόμενης κρίσης. Τους ενεργειακούς παρόχους δεν τους άγγιξε ποτέ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετα ρίχνει μόνιμα το βάρος στους καταναλωτές – αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Είχαμε τα πολύχρωμα τιμολόγια, τα οποία προμόταρε η ίδια η κυβέρνηση και σήμερα φτάσαμε να είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο, στο ζενίθ της ακρίβειας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι σήμερα επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται σε ομηρία και η μοναδική διέξοδος είναι να υπάρξει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Μια άλλη κυβέρνηση, η οποία θα λειτουργήσει για τους πολλούς. «Έχουμε αυτή τη στιγμή τους ολιγάρχες, τους τραπεζίτες, τους μεγάλους ενεργειακούς παρόχους που η κυβέρνηση δεν θέλει να ακουμπήσει. Κι έχουμε από την άλλη πλευρά το λαό, τους πολίτες με ένα μέσο μικρό εισόδημα που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους. Και μας λένε ακόμα για δήθεν εισαγόμενη κρίση, όταν δεν μπορούν να ελέγξουν την αγορά, δεν μπορούν να τιθασεύσουν την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2024
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση για τις εξελίξεις με τον ρόλο του σχολικού νοσηλευτή