Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή

Θέλουμε ένα περιβάλλον όπου θα μπορούμε να ζούμε καλύτερα; Θέλουμε. Θέλουμε τον πετρέλαιο να μην μολύνει το περιβάλλον; Θέλουμε.

Όμως το να είσαι Δον Κιχώτης του περιβάλλοντος είναι ωραίο, αλλά τα επιχειρήματα αποδομούνται εύκολα, ιδίως αν κοιτάξετε όλοι τα κινητά που κρατάτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι όσα λέτε για το περιβάλλον δεν σας αφορούν όταν πρόκειται για τη δική σας άνεση.

Εγώ πάντα ήμουν οπαδός των εξορύξεων πάντα με προστασία του περιβάλλοντος. Ουδέποτε εισακούστηκα όμως. Την περίοδο Μανιάτη συνεργάστηκα με τον τότε υπουργό, για να μπορέσει η Ελλάδα να είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα και οι Έλληνες πλούσιοι.

Σήμερα η κυβέρνηση μας έφερε μια σύμβαση, η οποία όμως εγείρει ερωτήματα:

Μιλάμε για επένδυση για την χώρα; Όχι. Δεν είναι επένδυση αυτό, γιατί το κράτος δεν θα έχει κανένα κέρδος.

Όποιον και να ρωτήσουμε εδώ μέσα, ποια είναι τα φορολογικά έσοδα από το 1999 έως σήμερα, δεν ξέρει να απαντήσει. Με βάση τους υπολογισμούς που κάναμε τα φορολογικά έσοδα είναι ΜΗΔΕΝ! Αυτό σημαίνει ότι η επένδυση είναι καλή επ’ ωφελεία του ιδιώτη. Επομένως, πώς δικαιολογείται η ανανέωση της σύμβασης;

Γιατί δεν φορολογείται η εταιρεία από το πρώτο βαρέλι, αλλά παραμένει μηδενική η φορολόγηση στα 2.250 βαρέλια, από τα 2.500 βαρέλια που ήταν αρχικά;

Πόσα βαρέλια παράγονται / ημέρα τα τελευταία 10 χρόνια; Μάλλον λιγότερα από 2.250.

Γιατί εκχωρείται το δικαίωμα του δημόσιου για χρήση των εξαντλημένων γεωτρήσεων για αποθήκευση φυσικού αερίου ή διοξειδίου του άνθρακα σε ιδιώτες;  Δεν είναι στρατηγικό μας πλεονέκτημα να ανήκει στο δημόσιο; Δεν ψάχναμε για αποθήκες σε ξένα κράτη την περίοδο της μεγάλης κρίσης;

Γιατί θα πληρώνουμε μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ / έτος για φύλαξη και συντήρηση εξοπλισμού, αφού θα ανήκουν στην ανάδοχο εταιρεία;

Από το 2011, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη, περιμένουμε την αξιοποίηση των εξαντλημένων γεωτρήσεων για αποθήκες αερίου, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Γιατί;

Από τη μια ο κος Δένδιας και ο κος Μητσοτάκης λένε ότι δεν θέλουν να γίνουν εξορύξεις και από την άλλη μέσα στη σύμβαση γίνεται λόγος, εμφατικά, για την εξόρυξη πετρελαίου και τα οφέλη από αυτή. Τελικά θέλουμε πετρέλαιο ή όχι;;

Στον Πατραϊκό έχουμε διαπιστωμένα 200 εκατ. βαρέλια. Τα ΕΛΠΕ είχαν ολοκληρώσει τις μελέτες, είχαν κάνει τρισδιάστατες απεικονίσεις, είχαν συμφωνήσει για την πλατφόρμα άντλησης. Τότε συγκυριακά βγήκε ο κος Μητσοτάκης και είπε ότι δεν μας ενδιαφέρει το πετρέλαιο. Αποτέλεσμα; Η εταιρεία ακύρωσε την εξόρυξη.

Στα Ιωάννινα είναι η ίδια περίπτωση με τον Πατραϊκό. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Θα εγκαταλειφθεί.

Στον Πρίνο, το έργο δίνεται ξανά στην εταιρεία, η οποία εδώ και 13 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα!!

Δεν λέω ότι δεν θέλετε να κάνετε εξορύξεις. Λέω ότι δεν μπορείτε. Γιατί ο πρωθυπουργός συμφώνησε να πάει «καζάν – καζάν» η δουλειά σε συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους, γιατί είστε φοβικοί.

Επίσης, είπατε ότι θα κάνετε εξορύξεις νότια της Κρήτης, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται, γιατί οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν εξορύξεις οι ίδιοι, όπως προβλέπεται από το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο που υπέγραψαν και όπως προβλέπεται με την μειωμένη επήρεια που υπογράψατε εσείς. Τότε σας είχα προειδοποιήσει, αλλά δεν με ακούσατε. Και όλοι οι βουλευτές εδώ μέσα το ψήφισαν.

Τα κοιτάσματα της χώρας είναι τεράστια. Προ καιρού σας είχα μιλήσει για το Γάλλιο, που υπάρχει μόνο στην Λακωνία και πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Είναι ένα πανάκριβο υλικό, που ήρθε και το καβάτζωσε ο Μυτιληναίος, όπως έκανε και με τους λιγνίτες στην Κοζάνη. Κύριοι, η Ελλάδα χωρίς λιγνίτη δεν υπάρχει ενεργειακά. Προτείνω λοιπόν να ανοίξουν τώρα οι λιγνίτες, να ορθοποδήσει η δυτική Μακεδονία και να έχουν οι Έλληνες ρεύμα σε χαμηλή τιμή.

Εσείς όμως βολεύεστε με την εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, γιατί κερδίζουν οι φίλοι σας οι ολιγάρχες. Αυτοί που κανείς εδώ μέσα δεν τολμά να πει τα ονόματά τους. Πού είναι αυτή την ώρα το κράτος για να προστατεύσει τον πολίτη;

Όσον αφορά τα μαύρα ταμεία των κομμάτων και την σχετική δήλωση του κου Αποστολάκη, είναι εντυπωσιακό ότι τα κόμματα δεν γνωρίζουν ότι έχουν μαύρο χρήμα. Ένα κόμμα χρεωμένο με 500 εκατ. όπως η ΝΔ πώς έκανε προεκλογική εκστρατεία;

Εμείς στην Ελληνική Λύση προτείνουμε να ελεγχθούν από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές όλα τα κόμματα για να βρεθεί το μαύρο χρήμα.

Αυτό που με ενόχλησε στην ιστορία του κου Δούκα του Δημάρχου, είναι ότι αποφάσισε ξαφνικά να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μα ας δούμε τι κάνει ως Δήμαρχος πρώτα. Πώς να μην διασύρεται ο πολιτικός κόσμος από αυτές τις επιλογές; Γι’ αυτό ο κόσμος απείχε από τις εκλογές. Γιατί του δίνει αφορμές το πολιτικό σύστημα.

Αυτό βολεύει τη ΝΔ, η οποία διέσπασε τα κόμματα, ελέγχει τα ΜΜΕ και έτσι κάνει ό,τι θέλει.

Εγώ λοιπόν ζητώ από τον πρωθυπουργό να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του. Και να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του πρώτος ο πρωθυπουργός, που έδωσε τόσα χρήματα στην ψηφιακή διακυβέρνηση και δεν κατάφερε να κάνει μια πλατφόρμα για το «πόθεν έσχες».

Το κατάντημα της χώρας μας φαίνεται από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής. Τίτλος: Πώς Αγοράζω Σπίτι από Πλειστηριασμό! Θα κάνετε τους Έλληνες κοράκια!

Μήπως να μιλήσω για τον ΦΠΑ στην εστίαση θα παραθέσω δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού:

-31/8/2011: Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση θα αυξήσει την φοροδιαφυγή. Οι δε προβλέψεις σας είναι για τα πανηγύρια.

-19/6/2015: Δεν θα πληρώσει ο απλός πολίτης την αύξηση του ΦΠΑ. Είναι λάθος.

-31/5/2018: Και θα πάμε στο 13% σε όλα, δηλαδή; Στην εστίαση και στη διαμονή; Είναι έγκλημα!

Όλα αυτά πριν γίνει πρωθυπουργός.

-26/6/2019: Θα μειώσω τον ΦΠΑ μόνο στην εστίαση.

Τότε όμως είχε γίνει πρωθυπουργός!

Αλλά είχαμε δηλώσεις και του κου Άδωνι Γεωργιάδη:

-31/5/2024: Οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω! Τελεία!

-1/7/2024: Αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%

Εμείς έχουμε ήδη κάνει την πρότασή μας: Να γίνει κακούργημα η αισχροκέρδεια και να καταργηθεί το πλαφόν στα πρόστιμα.

Δείτε το παράδειγμα της Ισπανίας. Μείωσε τον ΦΠΑ. Τι άλλο έκανε; Έθεσε τέλος στις ενοικιάσεις διαμερισμάτων σε τουρίστες, για να φρενάρει το κόστος στέγασης.

Πριν κλείσω θα ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα που αφορά όλους μας. Και αναφέρομαι στην βία κατά των γυναικών. Σύμφωνα με έρευνες, μία στις 4 Ευρωπαίες βιώνει ή θα βιώσει ενδο-οικογενειακή βία κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ κάθε χρόνο 6% έως 10% των γυναικών υφίστανται ενδο-οικογενειακή βία. Στην Ελλάδα βέβαια τα ποσοστά αυτά είναι μεγαλύτερα.

Είναι δεκάδες οι γυναίκες που δέχονται συνεχείς λεκτικές και σωματικές τιμωρίες, απειλές, εξαναγκασμό, γιατί ο κακοποιητής έχει σκοπό να τις εκφοβίσει, να τις τρομάξει, να τις ταπεινώσει, να τους σπάσει το ηθικό, να τις κάνει να νιώθουν ανίκανες να προβάλουν οποιαδήποτε αντίσταση. Ολες αυτές οι γυναίκες είναι οι μάνες μας, είναι οι αδελφές μας, είναι οι κόρες μας και πρέπει να τις προστατέψουμε.

Εμείς το ξαναλέμε: όποιος σκοτώνει του κόβουμε το χέρι ποινικά, για να μην μπορέσει να το υψώσει ξανά.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην πρόσκληση που έχω εδώ από το ΑΠΘ, αναφορικά με το EURO PRIDE. Λέει η πρόσκληση: «όσα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση, (προσωπικό, φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητά…

Φοιτητά;! Πάτε καλά; Και εμείς πληρώνουμε αυτό το ανώτατο ίδρυμα για να μαθαίνει στα παιδιά μας ελληνικά; Εσείς που είστε βουλευτές του συντηρητικού κόμματος της παράδοσης και των αρχών είστε υπερήφανοι γι’ αυτό;

Και αν είστε υπερήφανοι ή αν δεν σας πειράζει, θα σας διαβάσω τι λέει δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ της Κυριακής:

«Εγχειρίδιο διαστροφής για νήπια: μύηση στην ομοφυλοφιλία από τα …4!! Οι κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ στα κράτη μέλη. Άρχισαν να τις υιοθετούν Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος. Ειδικά σεμινάρια σε νήπια 4-6 ετών, για την ευχαρίστηση από τα οπίσθια, για τις νεράϊδες που αλλάζουν τα κοριτσάκια σε αγοράκια, για τους δονητές, το ελεύθερο σεξ με ενήλικες χωρίς διακρίσεις».

Αυτό δεν σας ενοχλεί; Αν αυτά δεν τα ξέρετε δεν είστε σοβαροί. Αν τα ξέρετε είστε δολοφόνοι των επόμενων γενεών.

Και επειδή ήρθε η ώρα της αντίδρασης, το Σάββατο 6/7/2024 προγραμματίζεται ένα family pride, μία παρέλαση για την οικογένεια, στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη. Θα μαζευτούν μάνες με τα παιδάκια τους για να στείλουν ένα μήνυμα: ότι υπάρχει μάνα, υπάρχει πατέρας, υπάρχει οικογένεια. Καλώ να πάνε στον Λευκό Πύργο όσοι μπορούν από την Βόρειο Ελλάδα.

Για εμάς κύριοι δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερά. Για εμάς υπάρχει πείνα, υπάρχει πόνος που ξεκινά από την δεξιά και φτάνει στην αριστερά.

Υπάρχουν ψευτοδεξιοί που υπογράφουν και ψηφίζουν συμφωνίες για την προδοσία της Μακεδονίας ή για την μειωμένη επήρεια στο Αιγαίο. Υπάρχουν ψευτοαριστεροί, που παίρνουν χρήμα.

Εσείς είστε ανίκανοι να κυβερνήσετε τον τόπο. Για την ακρίβεια κυβερνούν οι ολιγάρχες φίλοι σας.

Το πόσο ανίκανοι είστε φάνηκε από την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου. Κάνατε την Αθήνα Καμπούλ. Όπως ακριβώς είπαν οι παραγωγοί μιας αμερικανικής ταινίας, που έπρεπε να βρουν ένα μέρος που να τους θυμίζει την Καμπούλ. Και βρήκαν την Αθήνα!

Κύριοι το ότι δεν ουρλιάζουμε δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται ή ότι φοβόμαστε. Εσείς πρέπει να μας φοβάστε. Γιατί όταν έρθει η ώρα να ουρλιάξουμε, τότε θα αποκαλύψουμε τα ψέμματά σας και θα σας πάμε μέχρι τέλους.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή της ΕΣΕΕ στην Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αίτημα την παράταση στην υποβολή κυρώσεων στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο λιανεμπόριο
Επόμενο άρθροΕνημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη