Γιορτή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και της Αριστείας στο Σχεδιασμό στο Τόκιο με τον Διεθνή Διαγωνισμό JOOP 2024

Τόκυο, 7 Ιουνίου 2024 – Σήμερα, στο Τόκυο, πραγματοποιείται η πολυαναμενόμενη τελετή απονομής των βραβείων του Japan Olive Oil Prize (JOOP) και του Joop Design Award 2024.

Αυτή η εκδήλωση γιορτάζει την αριστεία και την καινοτομία στον τομέα του παρθένου ελαιολάδου, αναγνωρίζοντας τους καλύτερους παραγωγούς και σχεδιαστές παγκοσμίως.

Φέτος, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 511 ελαιόλαδα από 27 χώρες.

Το JOOP αφιερώνεται στην προώθηση υψηλής ποιότητας παρθένου ελαιολάδου και στην εκπαίδευση των ιαπωνικών καταναλωτών σχετικά με το πώς να αναγνωρίζουν και να επιλέγουν εξαιρετικά προϊόντα. Μέσω μαστερκλασ, σεμιναρίων και προωθητικών εκδηλώσεων, το JOOP υποστηρίζει τους παραγωγούς EVOO και στερεώνει την επιτυχία τους στην ιαπωνική αγορά.

Το JOOP βραβεύει παρθένα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, επιλεγμένες από μια κριτική επιτροπή 11 διεθνών ειδικών, η οποία φέτος περιλαμβάνει τους Antonio G. Lauro, Konstantinos Liris, Miciyo Yamada, Fernando Martinez Roman, Barbara Alfei, M. Angeles Calvo Fandos, Birsen Can, Marcelo Scofano, Na Xie, Hiromi Nakamura και Mariko Shimada.

Παράλληλα, από το 2020, το Joop Design Award αξιολογεί όχι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και την αισθητική των προϊόντων EVOO, γιορτάζοντας το σχεδιασμό του λογότυπου, των μπουκαλιών και της συσκευασίας. Η ιαπωνική αγορά, γνωστή για την εκλεπτυσμένη γεύση της, αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και ευκαιρία για σχεδιαστές και παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή του Joop Design Award 2024 αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα του σχεδιασμού. Οι κριτές φέτος είναι οι Dabbie Millman από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Motoko Ishii από την Ιαπωνία, ο Oliviero Toscani από την Ιταλία και η Shahira Fahmy από την Αίγυπτο.

Η σημερινή εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στη διάσημη τοποθεσία του Πύργου του Τόκυο, αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή για παραγωγούς και σχεδιαστές, παρέχοντα.


JOOP 2024:

BEST OF COUNTRY

BEST OF ARGENTINA

El Mistol Premium – Agropecuaria El Mistol S.a.

BEST OF BRAZIL

Estância das Oliveiras – BLEND EXCLUSIVO – Estância Das Oliveiras

BEST OF FRANCE

Château d’Estoublon Bouteillan – Sas Estoublon

BEST OF GREECE

  1. FLAVORED GOURMET ENIGMA – Flavored with Apple, Cinnamon and Honey – Sakellaropoulos Organic Farms.
    2. Laconiko Blood Orange – Laconiko

BEST OF ISRAEL

Heart Notes Blend – Bvs Jerusalemoliveoil

BEST OF ITALY

L’Olinda Monovarietale di Raggia – Frantoio L’olinda

BEST OF JORDAN

MAIDA Arbequina – Maida

BEST OF PORTUGAL

Azeite Porca De Murça Cacau Fused – Cooperativa Agrícola Dos Olivicultores De Murça, Crl

BEST OF SPAIN

GOYA® Premium Unico Extra Virgin Olive OIl – Goya en España S.A.U

BEST OF TUNISIA

Domaine Adonis Koroneiki – Adonis Olive Oil

BEST OF TURKEY

Gaia Oliva Tangerine – Gaia Oliva

BEST OF UNITED STATES

Fat Gold Standard – Fat Gold

BEST OF FLAVORED

  1. Gaia Oliva Tangerine – Gaia Oliva (Turkey)

    2. Azeite Porca De Murça Cacau Fused – Cooperativa Agrícola Dos Olivicultores De Murça, Crl (Portugal)

    3. Laconiko Blood Orange – Laconiko (Greece)

  2. FLAVORED GOURMET ENIGMA – Flavored with Apple, Cinnamon and Honey
  3. Sakellaropoulos Organic Farms (Greece)


BEST OF POLYPHENOLS

Chiaroscuro – Azienda De Robertis Sas (Italy)

JOOP DESIGN AWARD 2024

  1. ORIGENES – Castell De La Costurera-sat Agrofruit (Spain)

  1. Il Macolo – Azienda Podere Macolo Società Agricola Semplice (Italy)

  1. DI VITO Premium Denocciolato Biologico – Di Vito Food Srl (Italy)

  1. Amabile – Grechi Perticari Srl (Italy)

  1. Harvest by Night – Castello Monte Vibiano Vecchio s.r.l. (Italy)

Best of Country Logo Joop Best of Polyphenols Best of Flavoured

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μήνυμα αισιοδοξίας για μια σοβαρή, αξιόπιστη πολιτική δύναμη, αλλά και μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία του Μεγάρου Μαξίμου»
Επόμενο άρθροΚαλοκαίρι με έξι θεματικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις