Αλεξάνδρεια: Στον απόηχο μιας Εκδήλωσης.. Ο Δημήτριος Κούγκας ευχαριστεί θερμά..

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια των  προτομών των δύο Μακεδονομάχων Σταθμαρχών Παρίση Μ. Παρίση και Ρένου Ι. Παρασκάκη, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας παραμένουν οι θετικές εντυπώσεις. Ήδη ο χώρος αυτός ξεκίνησε να γίνεται τοπόσημο της πόλης μας. 

Βασισμένη όλη η εκδήλωση στην εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά, γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την ιδέα μου. Τους δύο εγγονούς (των αείμνηστων σταθμαρχών) Πάρι Θ. Παρίση και Ρένο Ι. Παρασκάκη για την άμεση προσφορά του έντυπου και φωτογραφικού υλικού από το αρχείο της οικογένειάς τους και ιδιαίτερα τον Πάρι Θ. Παρίση για την οικονομική χορηγία κατασκευής των δύο προτομών. Την δημοσιογράφο κυρία Έφη Καραγιάννη για την αμέριστη συμπαράστασή της στην οργάνωση της εκδήλωσης. Τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη ιδιαίτερα για την πρότασή του για μόνιμη τέλεση την τελευταία Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους εκδήλωσης στον συγκεκριμένο χώρο τιμώντας τους δύο Μακεδονομάχους Σταθμάρχες καθώς και όλους τους Μακεδονομάχους του Ρουμλουκιού. Τους Αντιδημάρχους  Ελένη Λαφαζάνη, Στέφανο Δελιόπουλο, Φάνη Γκιουρτζή και Αθανάσιο Παγγούρα για τη διάθεση καθισμάτων  και προσωπικού για τον εξωραϊσμό και καθαριότητα του χώρου.

Όλα τα τοπικά ΜΜΕ (έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας) για την άρτια κάλυψη της εκδήλωσης. Τους παρακάτω χορηγούς για την οικονομική στήριξή τους: Βαϊνάς Α.Ε, Τεχνοδόμηση Α.Ε, Μύλοι Αντωνίου Καρανίκα Α.Ε. Τεχνική Διαφημιστική SILK & DESIGN Έφη Στεφ. Καραγιάννη, Δημήτριο Νικ. Κούγκα συνταξιούχο σιδηροδρομικό, Ανδρέα Κόντη Οικονομολόγο, Κων/νο Γ. Ναλμπάντη, RAM COMPUTER, Εστία Ρουμλουκιωτών, SERVICE CENTER Αλέξανδρο Χρηστίδη, Κυριακή Αμοιρίδου Μικροβιολόγο, Ευθύμιο Σταμπουλή Χρώματα Βερνίκια, Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο  Στεγνοκαθαριστήριο, ΤΣΙ-ΤΣΙ Σούβλα- Μπαρ, Κίμωνα Παράσχου Φαρμακοποιό, Αντώνιο Δημητρίου Σταμάτη, Αλέξανδρο Καραγιαννίδη Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Βασίλειο Καρκέλη Λογιστικό Γραφείο, Νικόλαο Τσιαμήτρο Λογιστικό Γραφείο, Αθανάσιο Γικόνογλου, Θωμά Σωκ. Πανταζόπουλο  Ασφαλιστικό Πράκτορα, Ιορδάνη Παν. Κωνσταντινόπουλο, Χρυσοβαλάντω Αντωνίου, Ιωάννη Γκιουρτζή Οδοντίατρο, Δημήτριο Ρωσσάκη, Μιχαλόπουλος Ξένες Γλώσσες, Δημήτριο Μαλιώτα Φαρμακοποιό, Σωτήριο Αθ. Μαυρόπουλο Ασφαλιστικό Πράκτορα και Νικόλαο Μπρουσκέλη  Χειρ. Ουρολόγο. Τους Δημήτριο Πανταζόπουλο και Χρήστο Μαλιώτα για την επιλογή των δύο τραγουδιών στην αρχή της εκδήλωσης. Την Εστία Ρουμλουκιωτών για την παρουσία του Χρήστου Μαλιώτα ντυμένο με φορεσιά (μπολμπότσα).

Την κ.Όλγα Σβώλλου για την παρουσία νέας γυναίκας ντυμένης με κατσούλι και νυφιάτικο σαγιά. Τον κ. Νίκο Τριανταφυλλόπουλο για την χορηγία δύο παιδικών φορεσιών, κοριτσιού και αγοριού. Τον εγγονό της αδελφής μου Δήμητρας Κούγκα-Καρατσιώλη  Αναστάσιο Καρυπίδη, ντυμένο με παδική φορεσιά (μπολμπότσα).  Την εγγονή μου Κατερίνα Νικολάου Κούγκα ντυμένη με παιδική φορεσιά (σαγιά) και για την απαγγελία του ποιήματος. Να ευχαριστήσω όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μέχρι το τέλος  και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τέλος να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου Γιώτα και τον γιό μου Νίκο για την βοήθειά τους και την κατανόησή που προσέφεραν στο δύσκολο αυτό χρονικό διάστημα της προετοιμασίας.

ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΙΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ Η΄ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Ραντεβού την τελευταία Κυριακή του Μαΐου του 2025 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΓΚΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο ΟΑΚΑ: Γίνεται το σημείο αναφοράς και ο τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό
Επόμενο άρθροΕργασίες ασφαλτόστρωσης στην Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας