Δημήτρης Μπιάγκης: Εκσυγχρονισμός και καινοτομία στην εθνική άμυνα αλλά με ευρεία διαβούλευση, τεκμηρίωση και συναίνεση

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε εισήγηση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο:

«Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

Ο κ. Μπιάγκης, στηλίτευσε αρχικά τη θεσμικά απαξιωτική κοινοβουλευτική μεθόδευση, την οποία για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε, αναφορικά με τη συζήτηση εν λόγω σχεδίου νόμου, παρέχοντας ελάχιστο χρόνο για την προετοιμασία των βουλευτών και των κοινωνικών εταίρων και αγνοώντας τα χιλιάδες σχόλια και προτάσεις που διατυπώθηκαν κατά τη φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης που προηγήθηκε.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής αν και σημείωσε τη δυνητική θετική επίδραση και σημαντική προστιθέμενη αξία στην ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και της έρευνας και καινοτομίας από τη λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας αλλά και από την αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης, παράλληλα ανέδειξε αρκετά σημεία ασαφειών και ελλείψεων στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, προτείνοντας παράλληλα κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, και σε αυτή την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο και εκτός συζήτησης τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα και προκλήσεις του έμψυχου δυναμικού και πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, που αγνοούνται συστηματικά από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ./Κίνημα Αλλαγής, όπως τόνισε ο βουλευτής, με πνεύμα εποικοδομητικής κριτικής και πολιτικής σύνθεσης θα τοποθετηθεί τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων κατόπιν της ακρόασης των φορέων και της ολοκλήρωσης της συζήτησης στην Επιτροπή, με γνώμονα την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας και την προώθηση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΤέσσερις νέες παιδικές χαρές παρέδωσε αυτές τις μέρες ο Δήμος Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΣημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας – έλαβε το σήμα «eTwinning School Label»